Frivole saladexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Kaas: Cobergher light 20+
Ingrediënten
50 g saladedressing
50 g verse kaas (mager)
2 cl dragonazijn
1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
Peper
Zout
1 krop ijsbergsla
1 krop eikenbladsla
4 stengels bleekselderij
2 wortelen
1 venkelknol
100 g Cobergher light 20 + kaas (vetarm)
50 g druiven (ontpit)
4 kerstomaatjes
Bereiding:
De slasoorten en alle andere groenten schoonmaken.
Enkele slablaadjes apart houden voor de garnering en de andere in fijne reepjes snijden.
De bleekselderij en de venkel in julienne snijden en de wortelen verdelen in fijne dobbelsteentjes.
De Cobergher light kaas in fijne reepjes snijden.
Alle ingrediënten vermengen en ze op een waaier van slablaadjes verdelen.
Versieren met de doormidden gesneden kerstomaatjes en de ontpitte druiven.
Een sausje bereiden met magere saladedressing, magere verse kaas, dragonazijn, peper, zout en vers gehakt bieslook.
De saus apart serveren bij het slaatje.
|