Gebakken kippenreepjes in balsamicovinaigrettexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
600 g kipfilets
2 soeplepels balsamicoazijn
1 teentje knoflook
1 koffielepel korianderkorrels
4 soeplepels olijfolie
6 cl water
zout
peper
1 soeplepel gehakte koriander
2 koffielepels bieslook
1 soeplepel basilicum (fijngehakt)
gemalen roze peper
Bereiding
Bereid eerst de vinaigrette.
Meng de balsamicoazijn met de olijfolie en het water.
Voeg het knoflookteentje en de geplette korianderbolletjes toe.
Warm op gedurende 2 minuten.
Kruid met peper en zout.
Zeef de vinaigrette en zet opzij.
Snijd de kippenlapjes in fijne reepjes en smeer ze in met de resterende olijfolie.
Verhit een pan met dikke bodem, een wok of een grill.
Bak de reepjes gedurende twee minuten aan elke zijde. Werk de vinaigrette af door er de koriander, bieslook, basilicum en roze peper bij te voegen. Verwarm vlak voor het opdienen de vinaigrette.
Schik de kippenreepjes op de borden en overgiet met de lauwe vinaigrette.
|