Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    06-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Verse geitenkaas met spekreepjes en dragonxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 geitenkaasjes
    2 sneetjes spek (gezouten)
    20 g hazelnoten
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    80 g mozzarellakaas
    4 zanddeegtaartjes

     

    De zanddeegtaartjes even bakken.

    De spekreepjes mengen met de hazelnoten en de dragon.

    Dit mengsel in de taartbodempjes leggen.

    De geitenkaasjes in 2 snijden en de helften bovenop het mengsel leggen.

    Lichtjes kruiden met peper en bedekken met fijngesneden mozzarella.

    De taartjes in de oven zetten en ten slotte nog even onder de salamander laten kleuren.

     

     

    Mussaka met varkensgehakt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 aardappelen (Bintje)
    12 cl olijfolie (extra vierge)
    zout
    4 aubergines
    2 uien
    500 g gehakt (varkensgehakt)
    peper
    paprikapoeder
    1 takje tijm
    1 takje rozemarijn
    2 blaadjes salie
    35 g tomatenpuree
    1.5 dl vleesbouillon
    15 g boter (bakboter)
    2 dl yoghurt (mager)
    3 eieren
    2 g bakpoeder
    15 g bloem (tarwebloem)

     

    Dit uit gebraden gehakt en groentesoufflé bestaande gerecht was van oorsprong afkomstig uit Turkije.

    Nu vindt men het in de landen die vroeger door de Turken bezet waren d.w.z. van ex-Joegoslavië over Griekenland tot Bulgarije.

    In dit recept wordt gebruik gemaakt van varkensgehakt, terwijl men in de opgesomde landen lams- of schapengehakt gebruikt.

     

    De aardappelen schillen.

    In stukken of in schijfjes snijden en met een weinig zout in hete olie laten bakken.

    De aardappelen uit de pan nemen.

    De aubergines halveren, met zout bestrooien en een half uurtje afgedekt laten staan.

    Daarna even afspoelen en droogdeppen.

    Vervolgens in de hete olie bakken tot ze gaar zijn.

    Het vruchtvlees uit de schil halen.

    Het gehakt vervolgens met de fijngesnipperde uien bakken in de olie.

    Het auberginevlees toevoegen.

    Kruiden en onder voortdurend roeren enige tijd stoven.

    Vervolgens de tomatenpuree en de vleesbouillon mengen.

    Het geheel aan de kook brengen.

    In een beboterde vuurvaste schotel laag om laag aardappelen en gehaktmengsel schikken. Overgieten met een weinig bouillon en het gerecht gedurende 40 minuten laten garen in de oven.

    Een beslag maken van yoghurt, eieren, bakpoeder, bloem en zout en over de bereiding gieten. Nog 10 minuten verder laten bakken tot er zich een korstje gevormd heeft.

    Opdienen in de schotel.

     

     

    Speculaas

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g bloem
    400 g rietsuiker
    250 g boter (roomboter)
    3 eieren
    1 theelepel natriumbicarbonaat
    1 theelepel speculaaskruiden

     

    Maak de boter zacht en meng met de suiker.

    Voeg er de eieren bij terwijl u voortdurend blijft roeren.

    Zeef de bloem.

    Voeg het natriumbicarbonaat, de speculaaskruiden en de bloem bij het deeg en meng goed.

    Smeer het deeg uit op bakpapier op een ovenplaat.

    U kunt ook figuurtjes maken en deze op het bakpapier leggen.

    Zorg wel voor voldoende afstand tussen de koekjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Bak de speculaas gedurende 20 minuten.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!