Pasta met zeekraalxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
250 g zeekraal 500 g tagliatelle 1 cl olijfolie (extra vierge) 1 dl room zout peper
Was de zeekraal, verwijder eventuele houtige steeltjes en blancheer.
Kook de pasta gaar in ruim water met een scheut olijfolie en zout.
Verwarm de room met een kwart van de zeekraal en pureer.
Breng de saus op smaak met peper.
Schep de pasta en de rest van de zeekraal in voorverwarmde borden en verdeel de saus over de pasta.
Serveer onmiddellijk. xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />
Gevulde paprika met tofu
Ingrediënten voor 4 personen
4 paprika's (rood) 300 g tofu 1 courgette 1 ui 125 g kruidenkaas 5 eetlepels sojaroom 1 cl olijfolie (extra vierge) 1 eetlepel dragon (fijngehakt) kruidenzout
Snipper de ui en de courgette.
Prak de tofu fijn.
Verwarm de olijfolie en bak de ui en courgette op een zacht vuur.
Voeg na 6 minuten de tofu toe en laat nog even verder bakken.
Roer van het vuur de kaas en de room door het gerecht.
Breng op smaak.
Snij de hoedjes van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en blancheer ze 5 minuten.
Vul de paprika's met het mengsel en plaats ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven (180°C).
Schmarrn
Ingrediënten voor 4 personen
3 eieren 50 g bloem (tarwebloem) 1.5 dl melk (halfvol) 1 zakje vanillesuiker zout 50 g boter (roomboter) 50 g suiker 2 appelen (Jonagold) 30 g rozijntjes 10 g poedersuiker
Een vloeibaar beslag maken van de eieren, de bloem, de vanillesuiker, de melk en een snuifje zout.
De geschilde appelen in schijfjes van 1 centimeter snijden en kort bakken in de helft van de boter.
Bestrooien met wat suiker en de rozijntjes.
De appelen laten karameliseren zonder dat ze te zacht worden.
De pannenkoekenstruif bakken in een grote pan en als de omelet droog is, met een vork in 6 tot 8 stukken trekken.
De rest van de boter en de suiker over de omelet verdelen en laten kleuren.
Op een bord schuiven en de omeletbarsten vullen met de gebakken appelen.
Bestrooien met poedersuiker.
|