Stamppot rode kool met appel en ananasxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1 1/2 kg aardappelen
1 kg rode kool
2 zoetzure appelen
4 ringen ananas (blik)
3 kruidnagels
azijn
suiker
peper
zout
boter
melk
De aardappelen in grove stukken snijden.
De kool van buitenste bladeren en stronk ontdoen, dan heel fijn snipperen.
De ananas in stukjes snijden.
De aardappelen met de rode kool, kruidnagels, scheutje azijn, peper en een mespunt suiker met weinig water en zout in 25 minuten gaar koken.
Een beetje melk heet maken.
De appels schillen, klokhuizen verwijderen en in kleine blokjes snijden.
De aardappelen met de rode kool en een beetje hete melk fijnstampen.
De kruidnagels verwijderen.
De stukjes appel en ananas erdoor roeren met een klontje boter.
|