Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    07-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Stamppot rode kool met appel en ananas

     

    Ingrediënten

    1 1/2 kg aardappelen

    1 kg rode kool

    2 zoetzure appelen

    4 ringen ananas (blik)

    3 kruidnagels

    azijn

    suiker

    peper

    zout

    boter

    melk

     

    De aardappelen in grove stukken snijden.

    De kool van buitenste bladeren en stronk ontdoen, dan heel fijn snipperen.

    De ananas in stukjes snijden.

    De aardappelen met de rode kool, kruidnagels, scheutje azijn, peper en een mespunt suiker met weinig water en zout in 25 minuten gaar koken.

    Een beetje melk heet maken.

    De appels schillen, klokhuizen verwijderen en in kleine blokjes snijden.

    De aardappelen met de rode kool en een beetje hete melk fijnstampen.

    De kruidnagels verwijderen.

    De stukjes appel en ananas erdoor roeren met een klontje boter.

     

    07-03-2006 om 21:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Outlook probleem opgelost
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Oef, wij kunnen terug in onze brievenbus.
    Dank zij een zekere Van Loon is het probleem opgelost.
    Dat gebeurde via het forum.
    Nu kunnen wij weer verder met de gewone gang van zaken.
    Zo meteen volgt er weer een recept.

    07-03-2006 om 21:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Boomstammetjes met appelsaus

     

    Ingrediënten

    4 boomstammetjes

    1 appel

    citroensap

    1 dl appelsap

    1/2 dl creme fraiche

    50 gr. boter

    peper en zout

     

    Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijdt de appel in dunne schijfjes.

    Besprenkel de appelschijfjes met wat citroensap.

    Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de boomstammetjes in ca. 2 minuten rondom bruin.

    Bak de boomstammetjes met het deksel schuin op de pan in ca. 10 minuten op zacht vuur gaar.

    Verwarm ondertussen in een steelpan het appelsap tegen de kook aan en pocheer de appelschijfjes ca. 7 minuten op zacht vuur in het appelsap

    Roer tenslotte crème fraiche door het appelsap en breng de appelsaus op smaak met zout en peper.

    Leg het vlees op een schaal en giet de appelsaus erover. 

     

    07-03-2006 om 14:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pasta met zeekraal

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g zeekraal
    500 g tagliatelle
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    1 dl room
    zout
    peper

     

    Was de zeekraal, verwijder eventuele houtige steeltjes en blancheer.

    Kook de pasta gaar in ruim water met een scheut olijfolie en zout.

    Verwarm de room met een kwart van de zeekraal en pureer.

    Breng de saus op smaak met peper.

    Schep de pasta en de rest van de zeekraal in voorverwarmde borden en verdeel de saus over de pasta.

    Serveer onmiddellijk.

     

     

    Gevulde paprika met tofu

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 paprika's (rood)
    300 g tofu
    1 courgette
    1 ui
    125 g kruidenkaas
    5 eetlepels sojaroom
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    kruidenzout

     

    Snipper de ui en de courgette.

    Prak de tofu fijn.

    Verwarm de olijfolie en bak de ui en courgette op een zacht vuur.

    Voeg na 6 minuten de tofu toe en laat nog even verder bakken.

    Roer van het vuur de kaas en de room door het gerecht.

    Breng op smaak.

    Snij de hoedjes van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en blancheer ze 5 minuten.

    Vul de paprika's met het mengsel en plaats ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven (180°C).

     

     

    Schmarrn

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 eieren
    50 g bloem (tarwebloem)
    1.5 dl melk (halfvol)
    1 zakje vanillesuiker
    zout
    50 g boter (roomboter)
    50 g suiker
    2 appelen (Jonagold)
    30 g rozijntjes
    10 g poedersuiker

     

    Een vloeibaar beslag maken van de eieren, de bloem, de vanillesuiker, de melk en een snuifje zout.

    De geschilde appelen in schijfjes van 1 centimeter snijden en kort bakken in de helft van de boter.

    Bestrooien met wat suiker en de rozijntjes.

    De appelen laten karameliseren zonder dat ze te zacht worden.

    De pannenkoekenstruif bakken in een grote pan en als de omelet droog is, met een vork in 6 tot 8 stukken trekken.

    De rest van de boter en de suiker over de omelet verdelen en laten kleuren.

    Op een bord schuiven en de omeletbarsten vullen met de gebakken appelen.

    Bestrooien met poedersuiker.

     

    07-03-2006 om 14:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Problemen met outlook
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sorry voor het wegblijven van de recepten maar sinds gisteren kunnen wij outlook niet meer opstarten.
    Er is al vanalles geprobeerd om het op te lossen.
    De virusscanner aan het werk gezet, schijfcontrole op fouten en defragmenteren.
    Niets helpt.
    Dat ding blijft maar vastlopen vanaf dat het word opgestart.
    Ik heb het probleem eens voorgelegt bij de beste computergoeroe van SN, Arsène.
    In afwachting van een oplossing zullen wij zorgen dat er deze namiddag weer een menu van de dag is en nog wat andere recepten.
    Nogmaals sorry voor het lange wachten.

    Paulie & Jako

    07-03-2006 om 12:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Verse geitenkaas met spekreepjes en dragon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 geitenkaasjes
    2 sneetjes spek (gezouten)
    20 g hazelnoten
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    80 g mozzarellakaas
    4 zanddeegtaartjes

     

    De zanddeegtaartjes even bakken.

    De spekreepjes mengen met de hazelnoten en de dragon.

    Dit mengsel in de taartbodempjes leggen.

    De geitenkaasjes in 2 snijden en de helften bovenop het mengsel leggen.

    Lichtjes kruiden met peper en bedekken met fijngesneden mozzarella.

    De taartjes in de oven zetten en ten slotte nog even onder de salamander laten kleuren.

     

     

    Mussaka met varkensgehakt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 aardappelen (Bintje)
    12 cl olijfolie (extra vierge)
    zout
    4 aubergines
    2 uien
    500 g gehakt (varkensgehakt)
    peper
    paprikapoeder
    1 takje tijm
    1 takje rozemarijn
    2 blaadjes salie
    35 g tomatenpuree
    1.5 dl vleesbouillon
    15 g boter (bakboter)
    2 dl yoghurt (mager)
    3 eieren
    2 g bakpoeder
    15 g bloem (tarwebloem)

     

    Dit uit gebraden gehakt en groentesoufflé bestaande gerecht was van oorsprong afkomstig uit Turkije.

    Nu vindt men het in de landen die vroeger door de Turken bezet waren d.w.z. van ex-Joegoslavië over Griekenland tot Bulgarije.

    In dit recept wordt gebruik gemaakt van varkensgehakt, terwijl men in de opgesomde landen lams- of schapengehakt gebruikt.

     

    De aardappelen schillen.

    In stukken of in schijfjes snijden en met een weinig zout in hete olie laten bakken.

    De aardappelen uit de pan nemen.

    De aubergines halveren, met zout bestrooien en een half uurtje afgedekt laten staan.

    Daarna even afspoelen en droogdeppen.

    Vervolgens in de hete olie bakken tot ze gaar zijn.

    Het vruchtvlees uit de schil halen.

    Het gehakt vervolgens met de fijngesnipperde uien bakken in de olie.

    Het auberginevlees toevoegen.

    Kruiden en onder voortdurend roeren enige tijd stoven.

    Vervolgens de tomatenpuree en de vleesbouillon mengen.

    Het geheel aan de kook brengen.

    In een beboterde vuurvaste schotel laag om laag aardappelen en gehaktmengsel schikken. Overgieten met een weinig bouillon en het gerecht gedurende 40 minuten laten garen in de oven.

    Een beslag maken van yoghurt, eieren, bakpoeder, bloem en zout en over de bereiding gieten. Nog 10 minuten verder laten bakken tot er zich een korstje gevormd heeft.

    Opdienen in de schotel.

     

     

    Speculaas

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g bloem
    400 g rietsuiker
    250 g boter (roomboter)
    3 eieren
    1 theelepel natriumbicarbonaat
    1 theelepel speculaaskruiden

     

    Maak de boter zacht en meng met de suiker.

    Voeg er de eieren bij terwijl u voortdurend blijft roeren.

    Zeef de bloem.

    Voeg het natriumbicarbonaat, de speculaaskruiden en de bloem bij het deeg en meng goed.

    Smeer het deeg uit op bakpapier op een ovenplaat.

    U kunt ook figuurtjes maken en deze op het bakpapier leggen.

    Zorg wel voor voldoende afstand tussen de koekjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Bak de speculaas gedurende 20 minuten.

     

    06-03-2006 om 12:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    06-03-2006 om 09:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    05-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Witlofschotel met spekjes en kaas

     

    Ingrediënten

    750 gr. witlof

    200 gr. spekjes

    200 gr. geraspte kaas

    2 eieren

    Paneermeel

     

    Maak aardappelpuree.

    Bak de spekjes.

    Snijd het witlof in reepjes en kook het kort zodat het nog knapperig is.

    Laat het goed uitlekken en doe de spekjes en 100 gr. kaas erdoorheen.

    Doe een laag aardappelpuree in een ovenschaal en daarop het witlofmengsel, dan de rest van de aardappelpuree eroverheen.

    Kluts de eieren en giet dit over de puree, dan wat paneelmeel en de rest van de kaas.

    Even in de oven 20 min. op 200 graden en eventueel nog even onder de grill voor een knapperig korstje.

    05-03-2006 om 19:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Andijviesla met eieren

     

    400 gr. andijvie

    1 tomaat

    1/2 komkommer

    zout

    4 hardgekookte eieren

    4 el olie

    2 el azijn

    peper

     

    De struik andijvie wassen, schoonmaken en in zeer dunne reepjes snijden.

    Goed laten uitlekken.

    De tomaat in plakjes of partjes snijden en de komkommer in plakjes schaven.

    De plakjes komkommer met zout bestrooien en in een vergiet laten uitlekken.

    De eieren pellen en in partjes snijden.

    Olie, azijn, zout en peper door elkaar kloppen.

    Andijvie, tomaat en komkommer met de dressing mengen en de sla in een schaal doen, de partjes ei erop leggen.

    Lekker met gebakken aardappelen.

    05-03-2006 om 16:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas & wijnavond (verslag)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De kaas & wijnavond gisteren is voor 100% geslaagd.
    Het was reuzegezellig.
    Papa Ronny zorgde met zijn eigen discobar voor de passende muziek.
    En wij mochten de hele avond uit de kooi.
    Voor ons waren er aangepaste snoepjes gehaald en die waren reuze lekker.
    Er werd over van alles en nog wat gepraat maar vooral over papegaaien.
    Ook hebben wij onze kennissen eens laten kennismaken met de website van Theo, onze kweker.
    Ook zijn forum vonden zij best interressant.
    Rond één uur 's nachts was het tijd om af te sluiten.
    Wij mochten dan nog wat spelen tot half drie en dan was het tijd om te gaan slapen.

    05-03-2006 om 13:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kalfsfricassee uit de wok met tomaat, witloof en dragon

    Ingrediënten voor 4 personen

    800g kalfsfricassee
    4 mooie tomaten
    4 stronkjes witloof
    1 dl dragonazijn
    2 dl droge witte wijn
    70g tomatenpuree
    2 el fijngesnipperde dragonblaadjes
    olijfolie
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    Snijd het vlees in blokjes.

    Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in vier.

    Maak het witloof schoon, verwijder de harde bittere kern en snij het in stukjes.


    Bak het vlees bruin in de wok in olijfolie, kruid flink met peper en wat zout.

    Blus met de dragonazijn en de helft van de witte wijn en laat een paar minuten pruttelen.


    Haal het vlees uit de wok en vervang het door het witloof, laat even koken in de vloeistof, voeg dan de tomatenstukjes toe, zet het deksel op de wok en laat weer een paar minuten sudderen.

    Voeg tenslotte de rest van de witte wijn, tomatenpuree en de dragon toe en laat weer enkele minuten pruttelen onder deksel.


    Het vlees mag nu ook weer in de wok, roer goed om en laat een laatste keer onder deksel gaar sudderen.


    Lekker met basmatirijst.

    05-03-2006 om 13:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Email uit de hemel

     

    Een echtpaar besluit voor een week de koude winter te ontvluchten en naar het zonnige zuiden te reizen.
    Door haar werk kan de vrouw pas een dag later vertrekken en daarom vertrekt de man eerst, zoals gepland.
    Daar aangekomen, betrekt hij zijn hotelkamer, haalt zijn laptop boven en zend zijn vrouw onmiddellijk een e-mail.
    Ongelukkigerwijze vergeet hij een letter in het e-mail adres en zo belandt zijn bericht bij een weduwe die zojuist haar man ten grave heeft begeleid.
    Deze weduwe kijkt juist op haar computer, om na te zien of er geen innige deelnemingen van vrienden of bekenden op staan.

    Als haar zoon de kamer binnen komt vindt hij zijn moeder bewusteloos op de grond.
    Zijn blik valt op het scherm en daar staat...

    Aan: mijn achtergebleven vrouw.
    Van: je man die voor gereisd is.
    Betreft: Ben aangekomen.
    Liefste, ben juist goed aangekomen.

    Ik heb mij hier al ingeleefd, en zorg dat alles voor jouw aankomst morgen al netjes voorbereid is.
    Een goede reis en ik wacht op je met ongeduld en al mijn liefde.
    Je man
    P.S. Het is hier verduiveld warm! ! ! !

    05-03-2006 om 13:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gestoomde pladijsfilets met snijbiet en garnalensaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g pladijsfilet
    1 snijbiet
    100 g boter (bakboter)
    4 takjes dille
    peper
    zout
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    200 g Noordzeegarnalen (ongepeld)
    1 wortel
    0.5 preiwit
    1 ui
    2 tomaten
    2 cl jenever
    1 dl wijn (wit/droog)
    1 kruidentuiltje
    2 dl visfumet
    4 dl room
    150 g boter (roomboter)
    2 eierdooiers

     

    De snijbiet spoelen.

    De groene bladeren in reepjes snijden, stoven in de boter en kruiden.

    Enkele reepjes opzij houden voor de garnituur.

    De witte stengels gaarkoken (ongeveer 10 minuten) in gezouten water.

    De pladijsfilets kruiden, gestoofde snijbietbladeren erop schikken, oprollen en vaststeken met een prikker.

    De garnalen pellen.

    De garnaalpellen aanfruiten in de hete olie, de groenten toevoegen en even laten stoven. Overgieten met de jenever, flamberen en blussen met de witte wijn en de visfumet.

    Het kruidentuiltje toevoegen en 15 minuten onder deksel laten sudderen.

    De saus vervolgens zeven, tot een derde inkoken, driekwart van de room toevoegen en inkoken tot de gewenste dikte.

    Kruiden, de gepelde garnalen toevoegen en warm houden.

    Voor de mousselinesaus de boter smelten au bain-marie en onder voortdurend kloppen één voor één de eierdooiers toevoegen en vervolgens de resterende room bij het mengsel doen en kruiden.

    De pladijsfilets 5 minuten stomen.

    Net voor het opdienen de mousselinesaus door de garnalensaus spatelen.

    Op elk bord een sausspiegel gieten, in het midden enkele snijbietstengels leggen en daarbovenop drie pladijsfilets schikken.

    De borden even onder de grill plaatsen en garneren met snijbietblad en dille.

     

     

    Geflambeerde biefstuk met groene peper

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    720 g biefstuk (Meritus)
    20 g boter (geklaard)
    4 eetlepels cognac
    1 dl room
    20 g boter (roomboter)
    1 dl demi-glace (ingekookte fond)
    2 eetlepels peperbolletjes (groen)
    1 bakje waterkers
    zout

     

    Het vlees verdelen in gelijke stukken van 180 gram.

    De biefstukken 2 tot 3 minuten aan elke kant bakken in de geklaarde boter.

    Het vlees op smaak brengen met zout.

    De cognac over het vlees gieten en flamberen.

    De vlammen doven met een deksel.

    De geflambeerde biefstukken uit de pan nemen en warm houden tussen 2 diepe borden.

    De room en de ingekookte fond (demi-glace) bij de braadjus gieten.

    Op hoog vuur gedurende 1 minuut laten inkoken.

    Het vuur doven en de koude boter in klontjes erdoor roeren.

    Vervolgens de uitgelekte peperbolletjes bij de saus mengen.

    Niet meer laten koken.

    De biefstukken op een schotel schikken en overgieten met de pepersaus.

    Het vlees versieren met een toefje waterkers.

    Zeer warm opdienen.

     

     

    Bosvruchtenbroodjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    0.75 dl melk (halfvol)
    5 g gist
    50 g rietsuiker
    1 ei
    zout
    210 g bloem (tarwebloem)
    150 g bosvruchtenconfituur
    60 g boter (roomboter)

     

    Maak de avond van te voren het deeg en laat 's nachts in de koelkast rusten.

    De volgende ochtend is het klaar voor gebruik.

    Verwarm de melk en los de gist en 1/5 van de suiker erin op.

    Smelt de helft van de boter, laat iets afkoelen en klop los met het ei, de rest van de suiker en zout.

    Roer de bloem erdoor.

    Hou een beetje bloem apart.

    Kneed alles 3 minuten tot een elastische bal.

    Laat het deeg nu afgedekt in een kom rusten.

    Verwarm de volgende dag de oven voor op 200°C.

    Smelt de rest van de boter.

    Bestrooi het werkvlak met bloem.

    Rol de deegbal vanuit het midden gelijkmatig uit tot een cirkel.

    Bestrijk met gesmolten boter (hou 1 eetlepel boter apart) en confituur.

    Snij het deeg in 2 punten per persoon.

    Rol van buitenaf naar het midden op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Bestrijk de broodjes met de rest van de boter en bak gedurende 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.

     

    05-03-2006 om 13:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Provençaalse soep

     

    Ingrediënten voor ongeveer 4 liter

    1 groene, 1 rode paprika
    het wit van 1 prei
    6 stengels groene selder
    4 wortelen
    4 teentjes knoflook
    1 rode ui
    1 blik gepelde tomaten (240g)
    1 Spaans pepertje
    2 liter kippenbouillon, mag van blokjes
    verse peterselie
    zwarte peper en zout

     

    Snijd alle groenten in stukken maar hou van élke paprika 1/3 apart.


    Laat een flinke scheut olijfolie heet worden en stoof hierin de groenten aan, voeg ook de gepelde tomaten (mét sap) toe en laat even meestoven.

    Blus met de bouillon en breng aan de kook, draai het vuur vervolgens lager en laat ongeveer 40 minuten zachtjes pruttelen onder deksel.


    Snijd ondertussen de rest van de paprika in kleine blokjes.


    Mix de soep grof met de staafmixer en breng op smaak met peper en wat zout, voeg nu de paprika stukjes toe en laat terug 10 minuten pruttelen.

    Werk af met flink wat vers gesneden peterselie en serveer.

    04-03-2006 om 18:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas & wijnavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanavond heeft er hier een kaas & wijnavond plaats met kennissen uit de buurt.
    Het word vast en zeker gezellig.
    Later op de avond mogen wij dan uit de kooi om ons nog eens goed uit te leven en genieten van al het lekkers dat men speciaal voor ons heeft aangeschaft.
    Ik breng later nog verslag uit.

    04-03-2006 om 17:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Eendenborst filet met kersensaus met duo van broccoli en venkel

    Ingrediënten voor 2 personen

    1 eendenborst filet
    200 broccoli
    1 venkelknol
    2 dl wildfond
    1 el kersengelei
    scheutje whisky
    scheutje room of roomalternatief
    snuifje kaneel

    verse tijm
    boter

    olie (arachide)

    zwarte peper uit de molen en wat zout

     

    Kruid de eendenborst filets flink met peper en wat zout.


    Maak de venkel schoon en stoom/kook deze samen met de broccoli.


    Bak de eendenborst filets in boter en een scheutje olie ongeveer 8 minuten op de velkant, zet na 6 minuten het vuur minder, bak ze daarna nog even op de vleeskant, afhankelijk van de gewenste gaarheid.

    Neem uit de pan en laat rusten tussen alu-folie

    .
    Blus de pan met de whisky en laat volledig inkoken, giet het wildfond nu in de pan, kruid met kaneel, tijm en breng aan de kook, roer er de kersengelei door en werk af met een scheutje room.

    Kruid tenslotte af met peper en wat zout.


    Snijd het vlees in plakjes en dresseer het samen met de gestoomde groenten op warme borden, lepel er de saus over.


    Lekker met gekookte aardappeltjes of kroketten.

    04-03-2006 om 16:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Zuiders stoofpotje van kalkoen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800g kalkoen brokken (bout, filet enz)
    1 dikke rode ui, grofgesneden
    3 teentjes knoflook, gekneusd
    4 wortelen, grofgesneden
    2 laurierblaadjes, 2 salieblaadjes, takje rozemarijn
    1 groot blik gepelde tomaten, 400g
    4 porties aardappelen
    2 liter kippenbouillon, mag van blokjes
    1 el rode wijnazijn
    boter, olijfolie
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    Snijd het kalkoenvlees in gelijke stukken, kruid het met peper en zout en stoof het aan in olijfolie en een klontje boter.

    Voeg de ui en knoflook toe, roer voorzichtig onder elkaar en laat even meestoven.


    Blus met de bouillon en breng aan de kook, voeg de wortelen, wijnazijn, salie, laurier en rozemarijn toe en roer er ook de gepelde tomaten mét sap en de aardappelen onder.

    Laat het geheel in ongeveer 45 minuten zachtjes boterzacht pruttelen.


    Verdeel alles (heet) in grote diepe borden en werk af met wat peterselie

    04-03-2006 om 15:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Hertrouwen

     

    Koppel in conversatie:
    ZIJ:
    Als ik nu stierf, zou jij opnieuw trouwen?
    HIJ: Nee. Natuurlijk niet!

    ZIJ: Nee? Waarom? Hou je er niet van getrouwd te zijn?
    HIJ: Jawel, ik hou ervan!

    ZIJ: Dus, waarom zou je niet hertrouwen?
    HIJ: Ok, ok, ik zal wel hertrouwen als dat jou pleziert!...

    ZIJ: (droevig) Zou je hertrouwen?
    HIJ: Euh ja?...

    ZIJ: En zou je met haar in ons bed slapen?
    HIJ: Waar zou je anders willen dat we slapen?

    ZIJ: Zou je mijn foto's door de hare vervangen?
    HIJ: Euh... ja, natuurlijk wel...

    ZIJ: En zou ze met mijn auto rijden?
    HIJ: Nee, ze kan niet rijden...

    ZIJ: (stilte)
    HIJ: Oh shit!

    04-03-2006 om 14:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bloemkoolquiche

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g bladerdeeg
    1 bloemkool
    6 sneetjes spek (gerookt)
    4 eieren
    1 dl melk (halfvol)
    0.5 dl room
    150 g gemalen kaas
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    De spekblokjes kort aanbakken zonder vetstof in een pan met antikleeflaag.

    Uit de pan nemen.

    De in kleine roosjes gesneden bloemkool blancheren in kokend gezouten water.

    Laten uitlekken.

    Een ronde, platte taartvorm insmeren met boter en bekleden met het deeg.

    De deegbodem een paar keer inprikken met een vork.

    Daarop de spekblokjes en de bloemkoolroosjes verdelen.

    De eieren loskloppen met de melk en de room en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Over de bloemkolen en het spek gieten en bestrooien met de geraspte kaas.

    Gedurende 45 minuten laten bakken in een op 175 graden voorverwarmde oven.

    Serveren met een slaatje.

     

     

    Zeebanket in een aardappelbakje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 aardappelen (Bintje)
    2 eieren
    40 g boter (roomboter)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    75 g paneermeel
    12 Sint-Jakobsnoten
    1 citroen
    200 g zeeduivelfilet
    100 g champignons
    200 g Noordzeegarnalen (ongepeld)
    15 g bloem (tarwebloem)
    1 dl room
    0.5 bosje peterselie

     

    Vooraf de garnalen pellen en de kopjes bewaren.

    De geschilde aardappelen koken, afgieten en laten drogen.

    Heet doorsteken met een draaizeef of een stamper.

    Vermengen met de eierdooiers, de helft van de boter en de kruiden.

    Grote, afgeplatte bollen draaien van het aardappelmengsel.

    Deze in het losgeslagen eiwit en het paneermeel wentelen, zoals bij aardappelkroketten.

    De handeling een tweede maal herhalen.

    Een dekseltje, dat later weggenomen wordt, nu reeds inkerven in de aardappelbol.

    De Sint-Jakobsvruchten spoelen in koud water en gedurende 5 minuten laten gaarsudderen in een bodempje water met wat zout en citroensap.

    Het zeeduivelvlees in blokjes snijden en op dezelfde manier laten gaar worden.

    De champignons in schijfjes snijden en gaarkoken met wat boter, een bodempje water, wat zout en ruim peper.

    Over de garnaalkopjes zoveel kokend water gieten als nodig is tot ze juist onderstaan en enkele minuten laten trekken.

    De rest van de boter smelten en vermengen met bloem.

    Deze blanke roux mengen met wat kookvocht van de zeeduivel, de Sint-Jakobsvruchten en de champignons en met een weinig garnaalextract.

    Al roerend binden op een matig vuur.

    De room bijvoegen en de saus wat laten inkoken.

    Eventueel door een zeef wrijven.

    De zeevruchten, de vis en de champignons in de saus mengen en warm houden.

    De aardappelbollen bakken in hete frituurolie.

    De deksels eraf snijden, de bakjes gedeeltelijk leeghalen en de holte royaal vullen met het zeebanket.

    Versieren met peterselie.

    Warm opdienen.

     

     

    Bessenmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g blauwbessen
    125 g suiker
    5 dl room

     

    Per persoon een eetlepel bessen vermengen met een beetje suiker en in diepe glazen scheppen. De rest van de bessen pureren en door een fijne zeef halen.

    Naar smaak bestrooien met fijne suiker en roeren tot het sap en de suiker goed vermengd zijn.

    De room stijfkloppen en de bessenpuree er langzaam doorroeren.

    Met dit slagroom-bessenmengsel de glazen verder vullen.

    Gedurende minstens 2 uren laten opstijven in de koelkast.

     

    04-03-2006 om 14:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    04-03-2006 om 13:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!