Provençaalse soepxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor ongeveer 4 liter
1 groene, 1 rode paprika het wit van 1 prei 6 stengels groene selder 4 wortelen 4 teentjes knoflook 1 rode ui 1 blik gepelde tomaten (240g) 1 Spaans pepertje 2 liter kippenbouillon, mag van blokjes verse peterselie zwarte peper en zout
Snijd alle groenten in stukken maar hou van élke paprika 1/3 apart.
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden en stoof hierin de groenten aan, voeg ook de gepelde tomaten (mét sap) toe en laat even meestoven.
Blus met de bouillon en breng aan de kook, draai het vuur vervolgens lager en laat ongeveer 40 minuten zachtjes pruttelen onder deksel.
Snijd ondertussen de rest van de paprika in kleine blokjes.
Mix de soep grof met de staafmixer en breng op smaak met peper en wat zout, voeg nu de paprika stukjes toe en laat terug 10 minuten pruttelen.
Werk af met flink wat vers gesneden peterselie en serveer.
|