|
Zuiders stoofpotje van kalkoenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
800g kalkoen brokken (bout, filet enz) 1 dikke rode ui, grofgesneden 3 teentjes knoflook, gekneusd 4 wortelen, grofgesneden 2 laurierblaadjes, 2 salieblaadjes, takje rozemarijn 1 groot blik gepelde tomaten, 400g 4 porties aardappelen 2 liter kippenbouillon, mag van blokjes 1 el rode wijnazijn boter, olijfolie zwarte peper uit de molen & zout
Snijd het kalkoenvlees in gelijke stukken, kruid het met peper en zout en stoof het aan in olijfolie en een klontje boter.
Voeg de ui en knoflook toe, roer voorzichtig onder elkaar en laat even meestoven.
Blus met de bouillon en breng aan de kook, voeg de wortelen, wijnazijn, salie, laurier en rozemarijn toe en roer er ook de gepelde tomaten mét sap en de aardappelen onder.
Laat het geheel in ongeveer 45 minuten zachtjes boterzacht pruttelen.
Verdeel alles (heet) in grote diepe borden en werk af met wat peterselie
|