Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
De spekblokjes kort aanbakken zonder vetstof in een pan met antikleeflaag.
Uit de pan nemen.
De in kleine roosjes gesneden bloemkool blancheren in kokend gezouten water.
Laten uitlekken.
Een ronde, platte taartvorm insmeren met boter en bekleden met het deeg.
De deegbodem een paar keer inprikken met een vork.
Daarop de spekblokjes en de bloemkoolroosjes verdelen.
De eieren loskloppen met de melk en de room en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Over de bloemkolen en het spek gieten en bestrooien met de geraspte kaas.
Gedurende 45 minuten laten bakken in een op 175 graden voorverwarmde oven.
Serveren met een slaatje.
Zeebanket in een aardappelbakje
Ingrediënten voor 4 personen
10 aardappelen (Bintje) 2 eieren 40 g boter (roomboter) peper zout nootmuskaat 75 g paneermeel 12 Sint-Jakobsnoten 1 citroen 200 g zeeduivelfilet 100 g champignons 200 g Noordzeegarnalen (ongepeld) 15 g bloem (tarwebloem) 1 dl room 0.5 bosje peterselie
Vooraf de garnalen pellen en de kopjes bewaren.
De geschilde aardappelen koken, afgieten en laten drogen.
Heet doorsteken met een draaizeef of een stamper.
Vermengen met de eierdooiers, de helft van de boter en de kruiden.
Grote, afgeplatte bollen draaien van het aardappelmengsel.
Deze in het losgeslagen eiwit en het paneermeel wentelen, zoals bij aardappelkroketten.
De handeling een tweede maal herhalen.
Een dekseltje, dat later weggenomen wordt, nu reeds inkerven in de aardappelbol.
De Sint-Jakobsvruchten spoelen in koud water en gedurende 5 minuten laten gaarsudderen in een bodempje water met wat zout en citroensap.
Het zeeduivelvlees in blokjes snijden en op dezelfde manier laten gaar worden.
De champignons in schijfjes snijden en gaarkoken met wat boter, een bodempje water, wat zout en ruim peper.
Over de garnaalkopjes zoveel kokend water gieten als nodig is tot ze juist onderstaan en enkele minuten laten trekken.
De rest van de boter smelten en vermengen met bloem.
Deze blanke roux mengen met wat kookvocht van de zeeduivel, de Sint-Jakobsvruchten en de champignons en met een weinig garnaalextract.
Al roerend binden op een matig vuur.
De room bijvoegen en de saus wat laten inkoken.
Eventueel door een zeef wrijven.
De zeevruchten, de vis en de champignons in de saus mengen en warm houden.
De aardappelbollen bakken in hete frituurolie.
De deksels eraf snijden, de bakjes gedeeltelijk leeghalen en de holte royaal vullen met het zeebanket.
Versieren met peterselie.
Warm opdienen.
Bessenmousse
Ingrediënten voor 4 personen
400 g blauwbessen 125 g suiker 5 dl room
Per persoon een eetlepel bessen vermengen met een beetje suiker en in diepe glazen scheppen. De rest van de bessen pureren en door een fijne zeef halen.
Naar smaak bestrooien met fijne suiker en roeren tot het sap en de suiker goed vermengd zijn.
De room stijfkloppen en de bessenpuree er langzaam doorroeren.
Met dit slagroom-bessenmengsel de glazen verder vullen.
Gedurende minstens 2 uren laten opstijven in de koelkast.
Bereidingstijd: 0-20 minuten Doe 250 gram kalfsleverworst in een kom en meng er een scheutje cognac of port, een scheutje room en een paar druppels tabasco door tot het een smeerbaar mengsel is.
Dat gaat het makkelijkst in de foodprocessor.
Besmeer hiermee toostjes of sneetjes stokbrood en garneer met fijngeknipte tuinkers, een druif of plakjes olijf.
Of zet het mengsel op tafel en laat de gasten zelf smeren.
Ingrediënten voor 4 personen 1 aubergine zout 16 sneden bruin toastbrood 4 sneetjes Gandaham Solo Culinesse 4 kwarteleitjes 8 zongedroogde tomaten 1 bosje roquette-sla 4 plakken geitenkaas (ontkorst) peper van de molen rucolasaus of pistousaus
Bereiding:
Snij om te beginnen de aubergine in 10 plakjes en bestrooi ze met zout.
Snij, met behulp van een omgekeerd kommetje, 16 rondjes uit de sneden toastbrood.
Snij 2 sneetjes ham in reepjes en laat ze ongeveer 15 minuten op bakpapier in een hete oven drogen.
Snij de andere twee sneetjes ham gewoon in twee.
Spoel de aubergineplakken, dep ze droog en bak ze aan twee kanten in Solo Culinesse.
Houd ze warm.
Bak de toasts in Solo Culinesse en houd deze eveneens warm.
Bak tenslotte vier spiegeleitjes in wat Solo Culinesse.
Vervolgens is het tijd om de croques op warme borden samen te stellen: leg eerst een toast als basis, dan 2 tomaatjes, 2 blaadjes roquette, een toast erop, een plak aubergine, een plak geitenkaas met peper, nog een toast, een sneetje Gandaham en enkele blaadjes roquette, nog eens een toast en een spiegeleitje.
Werk af met krokante hamreepjes en enkele blaadjes roquette.
Een tachtigjarige vrouw werd gearresteerd voor winkeldiefstal. Toen ze voor de rechter stond, vroeg deze haar: "Wat heeft u gestolen?" De vrouw antwoordde: "Een blik perziken". Toen de rechter haar vroeg waarom ze dat had gestolen, zei ze dat de honger had. Toen vroeg de rechter hoeveel perziken er in het blik zaten en de vrouw antwoordde: 6. Dan geef ik u 6 dagen gevangenisstraf, zei de rechter. Plotseling stond de man van de vrouw op en verzocht te mogen spreken. De rechter stemde toe en de man zei: "Ze heeft ook een blik doperwten gestolen".
Amritsar is een stad in Noord-India in de deelstaat Punjab waar men zelden vis eet.
Dit gerecht vormt de uitzondering op de regel.
Meng alle ingrediënten voor het beslag tot een dikke massa.
Zet die terzijde. Verhit voor de saus de olie in een braadpan en bak daarin de zwarte peperkorrels met het komijnzaad en de laurierbladeren tot ze beginnen te knapperen.
Schep dan de gesnipperde ui erdoor en bak die 5-10 minuten.
Voeg de knoflookpuree toe met het geelwortelpoeder, het chilipoeder, de garam masala en de gemalen koriander en bak alles 1 minuut.
Roer de kleingesneden tomaat en chilipepers erdoor en verwarm alles 5-10 minuten.
Voeg de tamarindepasta toe en verwarm die 5 minuten mee.
Voeg ten slotte zout naar smaak toe met de suiker en de helft van de verse koriander. Verhit voor het frituren olie in een frituurpan tot 190ºC. Doop ieder blokje vis in het dikke beslag zodat de vis aan alle kanten gelijkmatig bedekt is, leg het stukje vis in de olie en bak het in circa 5 minuten goudbruin. Rangschik de gefrituurde vis op een schaal en schenk de saus erover.
Serveer de vis direct, gegarneerd met de resterende gehakte verse koriander.
Chocoladesabayon met vanille-ijs en krokante chocolade
Ingrediënten voor 4 personen
80 g suiker 1 eierdooier 1 ei 125 g chocolade (puur) 2.5 dl slagroom 200 g chocolade (puur)
Meng de eierdooier met het ei en de suiker.
Maak een bain-marie (pan water op het vuur met daarin een kom) en klop het mengsel schuimig.
Smelt de chocolade, sla de slagroom lobbig en meng ze met het eimengsel.
Verdeel over vier schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.
Leg een ijzeren staaf in de vriezer tot deze ijskoud is.
Smelt de rest van de chocolade.
Houd de ijzeren staaf boven het aanrecht vast en giet de gesmolten chocolade in dunne straaltjes heen en weer over de staaf. De kou van het ijzer laat de chocolade vrijwel onmiddellijk stollen.
Schuif de zo ontstane krullen met een mes voorzichtig van de staaf.
Serveer de chocoladesabayon met vanille-ijs en garneer met de chocoladekrullen.
Ingrediënten voor 4 personen 40 gram kikkererwten 6 preien ½ bleekselderij 3 wortelen 2 tomaten 1 blokje runderbouillon 1 takje rozemarijn zout peper
Laat de kikkererwten een nacht weken in water. Maak de prei, de selderij en de wortelen schoon onder stromend water en snij ze in stukken. Was de tomaten en snij ze in partjes. Breng een liter water met het bouillonblokje aan de kook in een snelkookpan.
Giet de kikkererwten af en doe ze bij de bouillon.
Laat 10 minuten koken. Haal de druk van de snelkookpan en open ze.
Voeg de prei, de bleekselderij, de wortelen en de rozemarijn toe en laat 15 minuten koken. Doe er de tomaten bij en laat nog eens 5 minuten koken. Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Ingrediënten voor 4 tot 6 personen 300 g bruine bonen 100 g mager spek ½ fles rode wijn 1 takje tijm ½ blad laurier 1 koffielepel olijfolie 30 g ganzenvet 1 dessertlepel bloem zout peper
Doe de bonen in een stoofpot en voeg er het spek bij, de kruiden en de rode wijn.
Zet de bonen ruim onder water.
Voeg er geen zout aan toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan lager.
Laat 2 uur borrelen op een zacht vuur met het deksel op de pot (of 30 minuten in een snelkookpan). Haal de bonen met een schuimspaan uit de pot als ze gaar zijn.
Zorg ervoor dat er nog voldoende kooknat aan hangt.
Laat ze zeker niet uitlekken.
Doe de bonen/Hou ze apart in een braadpan. Snij het spek in stukjes.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukjes spek.
Laat ze uitlekken en giet het vet weg.
Doe het spek bij de bonen in de braadpan. Doe het ganzenvet in een diep bord en werk er met een vork de bloem onder zoals voor een beurre manié. Zet de braadpan op een heel zacht vuur en voeg er met een houten lepel het bloemmengsel bij. Blijf roeren tot de saus goed gebonden is. Breng op smaak met peper en zout.
De aardappelen en de selderij afgieten en pureren.
Het spek in reepjes snijden en bakken.
De eiwitten, de room en de spekreepjes door de puree mengen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Van dit beslag kleine, dikke pannenkoekjes maken en die bakken in een pan met antikleeflaag op een zacht vuur.
Lasagne met tongschar en zalm
Ingrediënten voor 4 personen
400 g tongscharfilet 200 g zalmfilet 2 preiwitten 2 uien 3 wortelen 15 vellen lasagne 200 g kaas 20 dl courbouillon 3.5 dl visfumet 3.5 dl kreeftensoep 5 dl room 100 g boter (bakboter) 100 g bloem (tarwebloem) 5 cl olijfolie (extra vierge) cayennepeper 0.5 eetlepel marjolein (fijngehakt) peper zout
De groenten gaarstoven in olijfolie en kruiden met peper en zout.
De lasagnevellen beetgaar koken in licht gezouten water (ook de voorgekookte lasagne), afkoelen in koud water en laten uitlekken.
De zalmfilet in dobbelsteentjes snijden en de tongscharfilets in de lengte doormidden snijden. De visfilets 3 tot 4 minuten pocheren in courbouillon.
Een blonde roux bereiden met de boter en bloem.
De visfumet, de kreeftensoep en de room samen aan de kook brengen, over de afgekoelde roux gieten, mengen, aan de kook brengen en twintig minuten al roerend indikken op een zacht vuur tot een gladde, vrij dikke saus.
Kruiden met cayennepeper, peper en zout.
In een beboterde ovenschaal de lasagne samenstellen: beginnen met een laag lasagnevellen, daarop een derde van de groenten, dan een derde van de vis en een derde van de saus.
Deze werkwijze twee keer herhalen.
De laatste laag saus ruim nemen en bestrooien met de gemalen kaas.
De lasagne in een voorverwarmde oven (200 graden) plaatsen en ongeveer 25 minuten laten bakken tot de kaas mooi is gegratineerd.
De lasagne in porties verdelen en serveren op warme borden.
Bladerdeegje met appeltjes en gember
Ingrediënten voor 4 personen
200 g bladerdeeg 2 appelen (Boskoop) 1 eetlepel gember (geraspt) 50 g suiker 2 cl pommeau 150 g frambozen 5 dl water 70 g poedersuiker 2 eetlepels citroensap 4 blaadjes munt
Schil de appelen en snijd ze in stukjes.
Rasp de gember.
Vul kleine ronde vormpjes met het bladerdeeg en bestrooi het met grove suiker.
Bedek het daarna met de appelen en de gember.
Bak de taartjes in de oven op 200°C.
Flambeer het gebak met de pommeau.
Bereid de frambozencoulis: pureer de frambozen en wrijf de frambozenpuree door een zeer fijne zeef.
Voeg het water bij de poedersuiker en wat citroensap en laat koken tot een lichte stroop.
Voeg de frambozenpuree toe en laat gedurende enkele minuten inkoken.
Presenteer het gebak op een spiegel van frambozencoulis en werk af met een blaadje munt.
De vearts is geweest. Spike had zijn poot bezeerd en dat begon te ontsteken. Nu moet hij medicamenten nemen om alles weer in orde te krijgen. Nu weten ik en Jako van welk geslacht wij zijn. Wij zijn alletwee MEISJES. Ik heb al gevraagd aan papa Ronny om ons dan maar voortaan aan te spreken met jongedame. Volgens hem zou de naam "zeurkous" beter bij ons staan. Ik beloof het, daar krijgt hij nog van terug. Jako is ook sinds vandaag gechipt. Jongens, wat een dikke naald was me dat zeg. Chappo voor Jako, want die gaf geen enkele kik. Tenslotte nog even vertellen dat het wel eens mogelijk zou zijn dat hier uitbreiding komt met een bonte boertje. Ik zeg wel misschien want niets is nog zeker. Het kan ook terug een grijsje zijn. Die bonte boertjes zijn waarschijnlijk afkomstig van Groen! Je weet wel, die partij. (grapje) Dat was het weer tot zover.
Ingrediënten voor 2 personen 400 g flageoletbonen 1 bosje kervel 1 eetlepel room
Doe de bonen in een snelkookpan.
Zet ze ruim onder water en kook ze 10 minuten. Was intussen de kervel en haal de blaadjes van de takken. Mix de soep fijn en doe er nog wat water bij als ze te dik is.
Breng op smaak met peper en zout. Voeg de room toe en roer goed tot alle room is opgenomen.
Doe de kervelblaadjes in de soep en meng alles goed.
Ingrediënten voor 4 tot 6 personen 4 preiwitten 12 sneetjes parma- of bayonneham (heel dun gesneden) 2 eierdooiers 2 hele eieren 5 dl melk 10 gram maïszetmeel 5 gram boter paneermeel zout peper
Was de preiwitten goed onder stromend water en snij ze in drie stukken.
Breng water met wat zout aan de kook en laat de prei 10 minuten koken.
Giet het water af en laat uitlekken. Wikkel rond elk stuk een dun sneetje ham. Verwarm de oven voor op 240°C (gasoven 8). Doe de eieren, de eierdooiers, de melk en het maïszetmeel in een kom en klop goed op. Breng op smaak met peper en zout. Wrijf een taartvorm in met boter en bestrooi de bodem me wat paneermeel.
Leg de hamrolletjes in de vorm en giet er het beslag over. Zet de vorm in de oven en laat 30 tot 40 minuten bakken.
Ingrediënten voor 4 personen 1 blikje flageoletbonen 2 avocado's 2 citroenen 100 g mosselen (diepgevroren) 1 haring in olie 2 tomaten 150 g kropsla (of andere) 2 eetlepels magere room 1 mespunt mosterd zout peper
Laat de bonen goed uitlekken en doe ze in een slakom.
Schil de avocado's en snij het vruchtvlees in stukken.
Besprenkel de avocadostukjes met citroensap en doe ze bij de bonen. Laat de mosselen ontdooien, snij de haring in kleine stukjes en doe alles bij de groenten in de kom. Dompel de tomaten even in kokend water en schrik ze onder koud water.
Ontvel ze en verwijder de pitjes.
Snij het vruchtvlees in stukjes en doe ze bij de rest in de kom. Was de sla onder stromend water en dep ze goed droog.
Doe ze in de kom en meng alles heel voorzichtig door elkaar. Giet de room in een apart kommetje en voeg er het sap van de citroenen en de mosterd bij. Breng op smaak met peper en zout.
Klop het sausje even los en giet het over de salade.
250 g bloem (tarwebloem) 5 dl melk (halfvol) 25 g gist 2 eieren 5 g suiker 1 dl zure room 3 cl arachideolie 4 tomaten 250 g spinazie 600 g zalmfilet peper zout nootmuskaat 1 takje dille 1 takje tijm 1 blaadje laurier
De gist oplossen in een beetje lauwe melk en mengen met een lepel bloem, een snuifje zout en suiker.
Dit mengsel op een warme plaats laten rijzen.
In een kom de resterende bloem mengen met de melk en het gistmengsel.
Vervolgens olie, eieren en zure room toevoegen.
Goed roeren en gedurende ongeveer 2 uur verder laten rijzen.
Ondertussen de spinazie schoonmaken, blancheren in lichtgezouten water, goed laten uitlekken, even aanstoven in wat boter en kruiden met peper en nootmuskaat.
De tomaten pellen, de pitjes verwijderen en in stukken snijden.
Op smaak brengen met olie, peper, zout, dille, tijm en laurier.
Per persoon een stukje zalm inwrijven met zout en peper en laten bruinen onder de ovengrill.
Kleine pannenkoekjes bakken en beleggen met spinazie, tomaten en zalm.
De kip in stukken snijden en overgieten met koud water tot de kip helemaal onderstaat.
Op een zacht vuur aan de kook brengen.
Ongeveer 15 minuten laten koken en geregeld afschuimen.
Vervolgens de in grove stukken gesneden groenten en de kruiden toevoegen.
De kookpan goed afsluiten en nog ongeveer anderhalf uur verder laten sudderen.
De bouillon door een fijne zeef of een doek gieten.
Het vet verwijderen.
Laten afkoelen en opnieuw ontvetten.
Het kippenvlees van de gekookte kip in blokjes snijden.
De champignons reinigen, in stukjes snijden en in een lichtjes beboterde pot samen met een geutje water en het sap van een halve citroen onder deksel aan de kook brengen.
Balletjes rollen van het kippengehakt en gaarkoken in een beetje kippenbouillon.
Een blonde roux maken met een gelijke hoeveelheid boter en bloem.
Onder voortdurend roeren kippenbouillon en sap van de champignons toevoegen tot een gladde saus wordt bekomen.
De rest van het citroensap toevoegen en nog enkele minuten laten inkoken.
Op smaak brengen met peper en zout en de room toevoegen.
De kippenblokjes, champignons en balletjes door de saus roeren en in warme bladerdeegpasteitjes scheppen die in het midden van de verwarmde borden werden geplaatst.
Afwerken met gemengde sla en serveren met frietjes of kroketten.
Kippenkoekjes
Ingrediënten voor 4 personen
12 eierdooiers 1.2 dl water 180 g suiker 180 g amandelpoeder 300 g broodkruim kaneelpoeder 100 g bloem (tarwebloem) 75 g boter (roomboter) 25 g boter (bakboter)
De suiker en het water tot een stroopje koken.
Laten afkoelen.
Ondertussen de eierdooiers kloppen en er met een fijn straaltje het stroopje bijgieten.
Vervolgens het amandelpoeder, het broodkruim, de bloem, de boter en de kaneel toevoegen.
1 uur laten opstijven in de koelkast.
Boter smelten en met een kwast de bakplaat insmeren.
Met mooie vormpjes 20 tot 22 koekjes uit het deeg steken en die gedurende 30 minuten in een oven van 190 graden goudbruin bakken.
Pel de rode biet en verdeel ze in kleine blokjes. Haal het groen van de prei en snij het wit overlangs in tweeën.
Was de helften goed, dep ze droog met een keukendoek en snij ze in fijne schijfjes. Stoom de prei gaar in 15 minuten en laat afkoelen. Doe de rode biet in een slakom en voeg er de prei bij. Meng de mosterd, de azijn en de okkernoten in een aparte kom.
Voeg er de notenolie bij en kruid met zout en peper.
Meng goed en giet de vinaigrette over de salade.
U kunt deze salade zowel lauw als koud eten. Gooi het groen van de prei niet weg, maar gebruik het in een soep.
Bereidingstijd: 20-30 minuten Haal de deeglapjes met een mes van elkaar, laat ze 5 minuten ontdooien en verwijder de folie. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier.
Snijd het katenspek in kleine stukjes.
Pel de ui en snipper deze fijn.
Snijd de feta in kleine stukjes en hak de olijven fijn.
Meng katenspek met ui, feta, olijven, gyroskruiden en peper.
Bestrijk de randen van de deeglapjes met een beetje water.
Leg de vulling in het midden van de deeglapjes.
Vouw de hoeken van de lapjes naar het midden en knijp de deegranden met twee vingers goed dicht.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg.
Bak de envelopjes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.