Griekse envelopjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 10 stuks
200 gram katenspek
1 pak diepvriesdeeg voor hartige taart
(olie om in te vetten)
1 ui
125 gram feta
75 gram olijven zonder pit
1 theel. gyroskruiden
peper
1 ei
Bereidingstijd: 20-30 minuten Haal de deeglapjes met een mes van elkaar, laat ze 5 minuten ontdooien en verwijder de folie. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier.
Snijd het katenspek in kleine stukjes.
Pel de ui en snipper deze fijn.
Snijd de feta in kleine stukjes en hak de olijven fijn.
Meng katenspek met ui, feta, olijven, gyroskruiden en peper.
Bestrijk de randen van de deeglapjes met een beetje water.
Leg de vulling in het midden van de deeglapjes.
Vouw de hoeken van de lapjes naar het midden en knijp de deegranden met twee vingers goed dicht.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg.
Bak de envelopjes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
|