Croque met roquette en kaasxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen 1 aubergine zout 16 sneden bruin toastbrood 4 sneetjes Gandaham Solo Culinesse 4 kwarteleitjes 8 zongedroogde tomaten 1 bosje roquette-sla 4 plakken geitenkaas (ontkorst) peper van de molen rucolasaus of pistousaus
Bereiding:
Snij om te beginnen de aubergine in 10 plakjes en bestrooi ze met zout.
Snij, met behulp van een omgekeerd kommetje, 16 rondjes uit de sneden toastbrood.
Snij 2 sneetjes ham in reepjes en laat ze ongeveer 15 minuten op bakpapier in een hete oven drogen.
Snij de andere twee sneetjes ham gewoon in twee.
Spoel de aubergineplakken, dep ze droog en bak ze aan twee kanten in Solo Culinesse.
Houd ze warm.
Bak de toasts in Solo Culinesse en houd deze eveneens warm.
Bak tenslotte vier spiegeleitjes in wat Solo Culinesse.
Vervolgens is het tijd om de croques op warme borden samen te stellen: leg eerst een toast als basis, dan 2 tomaatjes, 2 blaadjes roquette, een toast erop, een plak aubergine, een plak geitenkaas met peper, nog een toast, een sneetje Gandaham en enkele blaadjes roquette, nog eens een toast en een spiegeleitje.
Werk af met krokante hamreepjes en enkele blaadjes roquette.
Nog wat saus rond lepelen en meteen opdienen.
|