Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    08-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Het neusje van de zalm met macaronixml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g zalmfilet
    150 g macaroni
    4 eetlepels mayonaise
    1 eetlepel mosterd
    5 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 citroen
    2 sjalotten
    2 tomaten
    200 g prinsessenboontjes
    peper
    zout
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

     

    Kook de macaroni in gezouten water, zonder deksel.

    Meng de gekookte pasta met de mayonaise.

    Zet apart op een koele plaats.

    Breng wat water aan de kook.

    Voeg de zalm toe net voor het kookpunt van het water.

    Laat de vis 5 minuten pocheren.

    Het kookwater mag net niet koken.

    Schep de vis uit het water.

    Laat afkoelen en verbrokkel met een vork in kleine stukjes.

    Overgiet die stukjes met olijfolie en een paar druppels citroensap.

    Maak de sjalotjes schoon en snijd ze zeer fijn.

    Meng de vis onder de sjalotjes.

    Kruid bij met peper en zout en zet apart.

    Ontvel de tomaten, snijd in vieren en haal er de pitjes uit.

    Snijd het tomatenvlees in lange reepjes.

    Kook de sperziebonen in kokend gezouten water.

    Laat een 10-tal minuten zeer hevig koken zonder deksel.

    Giet de boontjes af en spoel ze in koud water met ijsblokjes.

    Schik de macaroni met mayonaise in een slakom.

    Strooi daar bovenop de groenten.

    Verdeel daar bovenop de zalm.

    Werk af met bieslook.

     

     

    Gehaktbrood met ratatouille

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g gehakt (lamsgehakt)
    1 ei
    3 uien (fijngehakt)
    1 eetlepel gemalen piment
    peper
    zout
    2 teentjes knoflook
    6 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    1 oude boterham
    4 tomaten
    2 aubergines
    2 theelepels Provençaalse kruiden
    3 dl wijn (rood)
    1 dl groentebouillon

     

    Verwarm de oven voor op 175°C.

    Meng alle ingrediënten voor het gehaktbrood in een keukenmachine of in een kom: het gehakt, 1/3 van de uien, het ei, het gemalen piment, de helft van de knoflook, de helft van de olijfolie, het brood, zout en peper.

    Vet een patévorm in en stort hierin het aangemaakte gehakt.

    Zet het gedurende 60 minuten in de oven, dek het vlees eventueel af als het bovenop te donker wordt voor het eind van de oventijd.

     

    Maak in de tussentijd de ratatouille: snijd de groenten en de rest van de knoflook grof in de keukenmachine of met de hand.

    Verwarm de rest van de olijfolie in een pan met dikke bodem en doe hierin de groenten.

    Bak ze kort op hoog vuur aan, voeg de kruiden, zout en peper toe, roer alles goed door elkaar en blus af met de rode wijn en de bouillon.

    Zet het vuur heel laag en laat de ratatouille ook een uur pruttelen met het deksel op een kiertje erop.

    Stort het gehaktbrood als het gaar is, laat het even afkoelen en snijd er dan dikke plakken van. Leg een of twee plakken op een bord met een lepel ratatouille.

    Lekker met polenta of couscous.

     

     

    Meringues

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 eiwitten
    0.5 theelepel zout
    160 g suiker
    160 g poedersuiker
    2 theelepels vanille-extract

     

    De meringues moeten ten minste 1 dag van tevoren worden gemaakt en zijn luchtdicht afgesloten enkele weken houdbaar.

     

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Klop in een superschone kom met een mixer de eiwitten stijf met het zout.

    Voeg de tafelsuiker toe en klop het mengsel 10 minuten op de hoogste snelheid.

    Schep de poedersuiker erdoor met het vanille-extract.

    Schep heel kleine lepeltjes van het mengsel op de bakplaten die zijn bekleed met vetvrij papier.

    Schuif de bakplaten in de oven en schakel de temperatuur onmiddellijk terug naar 120°C.

    Bak ze 1 uur.

    Schakel de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.

     

    Voor het opdienen: Plak een uur voor het serveren twee meringues met slagroom aan elkaar.

     

    Andere serveerideeën: Plak twee meringues aan elkaar met stijf geslagen slagroom met een smaakje, bijvoorbeeld met limoencurd, bessencompote, passievruchtenpulp of koffielikeur erdoor.

    Bestrooi ze desgewenst met wat gezeefde cacao.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!