| 
					
					 Uitsmijter 'Louis'xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> 
  
Ingrediënten 
150 gr. taugé, gewassen 
8 kleine eieren 
8 sneetjes witbrood 
6 el pittige pindakaas 
2 el sambal badjak 
2/3 komkommer, in plakjes 
Zout 
2 bosuitjes, gesnipperd 
30 gr. boter 
  
Schenk 2 liter kokend water over de taugé en laat deze uitlekken en afkoelen.  
Bak 8 spiegeleieren in de boter en bestrooi het wit van de eieren met zout.  
Bestrijk de boterhammen met een mengsel van pindakaas en sambal badjak.  
Schik er de komkommer op en bestrooi het geheel met zout.  
Verdeel de taugé en de bosuitjes erover.  
Laat daarna op elk sneetje een mooi spiegelei glijden. 
					
 
					
					
					 |