| Aspergetaartjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />   Ingrediënten voor 4 personen 24 gebakken taartbodempjes12 asperges
 15 g boter (bakboter)
 0.25 ui
 1 ei
 2 eieren (hardgekookt)
 2.5 dl room
 50 g kaas
 peper
 zout
   De asperges schillen, in stukken snijden en gaarkoken. De room verwarmen, er de gemalen kaas doorroeren en vervolgens het losgeklopte ei.  Op smaak brengen met peper en zout. De ui fijnsnipperen en even aanfruiten in de boter.  De hardgekookte eieren pellen en pletten. De taartbodempjes bedekken met gekookte asperges en daarop het ui-eimengsel aanbrengen. De vulling erbij gieten en de taartjes op 180 graden laten bakken totdat het mengsel stevig en goudbruin is.     Gebakken groenten met tempé bacon   Ingrediënten voor 4 personen 4 plakjes tempébacon300 g broccoli
 250 g champignons
 300 g pompoen
 1 ui
 8 pijpuitjes
 1 eetlepel sojasaus
 2 cl olijfolie (extra vierge)
   Snij de broccoli in heel kleine roosjes, de ui in dunne ringen en de champignons in plakjes. Snij de pijpui fijn.  Snij de tempé en de pompoen in dunne reepjes. Verhit de olijfolie.  Schep de broccoli in de wok en roerbak de broccoli op een matig vuur.  Voeg na ongeveer 3 minuten de overige ingrediënten toe en laat alles beetgaar bakken.     Iles flottantes   Ingrediënten voor 4 personen 6 eierdooiers240 g suiker
 5 dl melk (vol)
 1 theelepel vanille-extract
 6 eiwitten
 0.6 dl water
   Bereid de crème anglaise: Klop de eierdooiers los met ¼ van de suiker tot u een homogeen mengsel verkrijgt.  Zet in een warmwaterbad.  Giet de melk in een kookpan en breng aan de kook.  Giet, al roerend, de melk langzaam bij het eimengsel.  Roer verder op een zacht vuurtje (zonder te laten koken) tot het mengsel dikker wordt.  Voeg de vanille toe, zeef het mengsel en laat het afkoelen. Bereid de eilandjes: Klop de eiwitten tot sneeuw met ¼ van de suiker.  Neem een ondiepe schotel en giet hierin wat water tot de bodem bedekt is.  Schep het stijfgeklopte eiwit in eilandjes op het bodempje water.  Zet in de microgolfoven en laat 1 à 2 minuten op volle kracht opwarmen.  Voor de karamel: Neem een kleine kookpot en vermeng hierin de rest van de suiker en het water.  Breng aan de kook zonder te roeren; haal van het vuur zodra de siroop goudgeel wordt. Versier diepe borden met de crème anglaise, leg in elk bord een eilandje met het tot sneeuw geklopte eiwit en nappeer met wat karamel. 
 |