Geroosterde ham en salade met sinaasappelsxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
2 sinaasappels, in partjes
1 krop ijsbergsla, in reepjes
2 el sinaasappelsap
2 tl citroensap
Zout en peper
1/2 tl witte basterdsuiker
5 el olie
4 plakken gekookte ham, elk 90 gr.
2 tl vloeibare honing
1 tl cajun-kruidenmix
Verdeel de stukjes sinaasappel over de sla.
Meng sinaasappelsap met citroensap, zout, peper en suiker en roer zo lang tot zout en suiker zijn opgelost.
Klop 3 el olie erdoor.
Schenk de dressing over de salade.
Snijd de vetranden van de ham in om kromtrekken tijdens het roosteren te voorkomen.
Meng 1 el olie met honing en voeg cajunkruidenmix toe.
Bestrijk de plakken ham ermee.
Bestrijk de reeds hete grillplaat met olie en rooster de ham 1 1/2 minuut aan elke zijde.
|