Banketbakkersroom met aardbeienxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
10 dl melk (vol) 50 g bloem (tarwebloem) 3 theelepels maïszetmeel 8 eierdooiers 250 g suiker 1 stokje vanille 2 dl room 500 g aardbeien
Klop de room op.
1 dl melk, bloem, maïzena, eidooiers en 50 g suiker mengen tot een papje.
9 dl melk, 200 g suiker en het vanillestokje al roerend tot kookpunt brengen.
Het kokend melk-suikermengsel al roerend op het papje gieten en op het vuur blijven roeren tot dikte.
Van het vuur de banketbakkersroom laten afkoelen.
De room opkloppen en onder 100 g van de banketbakkersroom spatelen.
De resterende banketbakkersroom wordt gebruikt voor de bereiding van parfaits.
De vruchten in een diep bord leggen, er de banketbakkersroom over gieten en onder de salamander of ovengril goudbruin gratineren.
|