|
Aardappelkoekjes met hamxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
750 gr. aardappelen
Zout
2 el slagroom
2 eierdooiers
4 el fijngehakte peterselie
1 el fijngehakte kervel
400 gr. gekookte ham, in grove kruimels
2 bosuitjes, ragfijn gesnipperd
Peper
60 gr. paneermeel
1 1/2 dl olie
Kook de aardappelen gaar in water waaraan wat zout is toegevoegd.
Laat de aardappelen even droogstomen.
Wrijf ze daarna door een fijne zeef.
Klop slagroom en eierdooiers los en roer dit mengsel samen met tuinkruiden, ham en bosuitjes door de nog warme puree.
Voeg zout en peper toe.
Laat alles afkoelen.
Vorm van het mengsel 12 ballen.
Druk ze plat en wentel ze door paneermeel.
Bak de galettes bij gedeelten aan weerszijden goudbruin in de hete olie.
Lekker met een salade van veldsla, komkommer en tomaten erbij.
|