Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
12-06-2006
recept
Champignon-ham-omelet
Ingrediënten voor 4 personen
200 g champignons 0.5 paprika (rood) 2 uien 150 g ham 2 cl olijfolie (extra vierge) 4 eieren 0.2 dl melk (vol) peper paprikapoeder 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
De champignons schoonmaken en in schijfjes verdelen.
De paprika wassen, de zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden.
De ui pellen en fijnsnipperen.
De ham in reepjes snijden.
De olie verhitten en hierin de champignons, de paprika en de ui bakken.
Af en toe omroeren.
De eieren loskloppen met melk en kruiden met peper en paprikapoeder.
De ham erdoor roeren en over het groentemengsel gieten.
1 kg klassiek gistdeeg (of kant-en-klaar kruimeldeeg)
300 g Echte Loo
250 g Regalou (Belgische Brie)
300 g Nazareth
300 g gemalen Le Vieux Herdier
1 flesje blond bier van hoge gisting
een kwart van een groene kool
2 preistengels
500 g spruitjes
200 g gerookt spek
Boter
Cayennepeper
Barbecuekruiden
gehakte peterselie
Bereiding:
Neem voor elke pizza een taartvorm van 20 à 25 cm doorsnee, boter ze goed in en bekleed ze dun met deeg.
Smelt in een pannetje een nootje boter, voeg in stukjes gesneden Echte Loo, cayennepeper en een goede scheut bier toe.
Zet het vuur wat lager en blijf voortdurend roeren om een dikke smeuïge kaasbrij te krijgen (eventueel nog wat bier toevoegen, als de brij te dik wordt).
Besmeer elke deegbodem met een halve cm kaasbrij.
Kook de spuitjes bijtgaar en snijd ze doormidden.
Fruit de in reepjes geschaafde kool en de in ringen gesneden spek over de deegbodems.
Snijd de Belgische Brie en de Nazareth in blokjes en strooi ze over de groenten.
Meng de gemalen Le Vieux Herdier met cayennepeper, barbecuekruiden en peterselie en bestrooi de pizza's rijkelijk met dit mengsel.
Leg hier en daar een klontje boter en bak de pizza's 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Haal ze uit de vorm en serveer ze op grote borden, die u eventueel kunt versieren met een boeketje van groene selderij, een takje peterselie en sprietjes bieslook.
Geef er hetzelfde bier bij als gebruikt in de bereiding.
24 gebakken taartbodempjes 12 asperges 15 g boter (bakboter) 0.25 ui 1 ei 2 eieren (hardgekookt) 2.5 dl room 50 g kaas peper zout
De asperges schillen, in stukken snijden en gaarkoken.
De room verwarmen, er de gemalen kaas doorroeren en vervolgens het losgeklopte ei.
Op smaak brengen met peper en zout.
De ui fijnsnipperen en even aanfruiten in de boter.
De hardgekookte eieren pellen en pletten.
De taartbodempjes bedekken met gekookte asperges en daarop het ui-eimengsel aanbrengen.
De vulling erbij gieten en de taartjes op 180 graden laten bakken totdat het mengsel stevig en goudbruin is.
Gebakken groenten met tempé bacon
Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes tempébacon 300 g broccoli 250 g champignons 300 g pompoen 1 ui 8 pijpuitjes 1 eetlepel sojasaus 2 cl olijfolie (extra vierge)
Snij de broccoli in heel kleine roosjes, de ui in dunne ringen en de champignons in plakjes. Snij de pijpui fijn.
Snij de tempé en de pompoen in dunne reepjes.
Verhit de olijfolie.
Schep de broccoli in de wok en roerbak de broccoli op een matig vuur.
Voeg na ongeveer 3 minuten de overige ingrediënten toe en laat alles beetgaar bakken.
Iles flottantes
Ingrediënten voor 4 personen
6 eierdooiers 240 g suiker 5 dl melk (vol) 1 theelepel vanille-extract 6 eiwitten 0.6 dl water
Bereid de crème anglaise: Klop de eierdooiers los met ¼ van de suiker tot u een homogeen mengsel verkrijgt.
Zet in een warmwaterbad.
Giet de melk in een kookpan en breng aan de kook.
Giet, al roerend, de melk langzaam bij het eimengsel.
Roer verder op een zacht vuurtje (zonder te laten koken) tot het mengsel dikker wordt.
Voeg de vanille toe, zeef het mengsel en laat het afkoelen.
Bereid de eilandjes: Klop de eiwitten tot sneeuw met ¼ van de suiker.
Neem een ondiepe schotel en giet hierin wat water tot de bodem bedekt is.
Schep het stijfgeklopte eiwit in eilandjes op het bodempje water.
Zet in de microgolfoven en laat 1 à 2 minuten op volle kracht opwarmen.
Voor de karamel: Neem een kleine kookpot en vermeng hierin de rest van de suiker en het water.
Breng aan de kook zonder te roeren; haal van het vuur zodra de siroop goudgeel wordt. Versier diepe borden met de crème anglaise, leg in elk bord een eilandje met het tot sneeuw geklopte eiwit en nappeer met wat karamel.
Kook de asperges gedurende 7 minuten in licht gezouten kokend water, waaraan u het citroensap en een snuifje suiker toegevoegd hebt.
Laat de asperges uitlekken en bewaar het kookvocht. Laat de boter smelten in een kookpan met dikke bodem, roer af en toe met een houten lepel. Voeg de bloem toe en laat indikken tot een lichtgele roux. Blijf roeren en voeg beetje bij beetje het kookvocht van de asperges en de room toe.
Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken op middelhoog vuur.
Voeg de gehakte kervel, de asperges, zout en peper bij de saus en houd warm op een laag vuur. Warm de arachideolie op tot 175°C.
Klop een ei.
Bestrooi de geepfilets met zout en peper, wentel ze in het geklopte ei en vervolgens in het paneermeel.
Bak ze in de hete arachideolie.
Laat ze uitlekken op absorberend papier. Schik ze op een voorverwarmde dienschotel met de hete asperges.