Gebakken tonijn met olijven-tomatensausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
4 moten tonijn, elk 125 gram
3 el bloem, gezeefd
1 1/2 dl olie
1 grote ui, grof gesnipperd
1 rode Spaanse peper, in reepjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 1/2 dl gezeefde tomaten, uit blik
1/2 tablet voor visbouillon
1 takje verse tijm
1 stukje citroenschil
Zout en peper
1 mespuntje suiker
16 zwarte olijven, in stukjes
2 bosuitjes, gesnipperd
4 verse basilicumblaadjes, in reepjes
Wrijf de vis in met zout en peper en wentel de moten door de bloem.
Verhit de olie en bak de tonijn in 7 minuten aan weerszijden bruin.
Houd de tonijn warm.
Verwijder op 3 el na de olie uit de pan.
Fruit in de resterende olie de ui 3 minuten.
Voeg rode peper en knoflook toe en laat alles dan nog 2 minuten fruiten.
Voeg gezeefde tomaten, 1 1/2 dl water, bouillontablet, tijm en citroenschil toe.
Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
Schenk de saus door een zeefje en breng deze opnieuw aan de kook.
Voeg zout, peper en suiker toe.
Roer er olijven, bosuitjes en basilicum door.
Leg de tonijn op de borden en schep de saus er rondom.
Lekker met pasta en een groene salade.
|