|
Kipfilets met gemberxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
3 el bloem, gezeefd
1 tl kerriepoeder
Zout en peper
4 kipfilets
40 gr. boter
2 el olie
Kippenbouillon
2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt
1 tl sambal oelek
1/2 tablet voor 4 el fijngehakte gemberbolletjes
4 el gembersiroop
2 el droge sherry
2 el ketjap manis
1 el allesbinder
1 el fijngehakte verse koriander
Vermeng bloem, kerriepoeder, zout en peper.
Wentel de kipfilets door het mengsel.
Verhit boter en olie en bak de filets in 12 minuten goudbruin.
Neem ze uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie.
Verwijder boter en olie en blus de pan met kippenbouillon.
Voeg knoflook, sambal oelek, gember, gembersiroop, sherry en ketjap toe.
Laat alles aan de kook komen.
Strooi er allesbinder over.
Roer alles krachtig door.
Voeg eventueel nog zout en peper toe.
Houd de saus warm.
Snijd de kipfilets schuin in plakken en schep er enkele el saus over.
Strooi er daarna koriander over.
Lekker met drooggekookte rijst.
|