Polderpizza met Belgische Briexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Kaas: Regalou
Ingrediënten:
1 kg klassiek gistdeeg (of kant-en-klaar kruimeldeeg)
300 g Echte Loo
250 g Regalou (Belgische Brie)
300 g Nazareth
300 g gemalen Le Vieux Herdier
1 flesje blond bier van hoge gisting
een kwart van een groene kool
2 preistengels
500 g spruitjes
200 g gerookt spek
Boter
Cayennepeper
Barbecuekruiden
gehakte peterselie
Bereiding:
Neem voor elke pizza een taartvorm van 20 à 25 cm doorsnee, boter ze goed in en bekleed ze dun met deeg.
Smelt in een pannetje een nootje boter, voeg in stukjes gesneden Echte Loo, cayennepeper en een goede scheut bier toe.
Zet het vuur wat lager en blijf voortdurend roeren om een dikke smeuïge kaasbrij te krijgen (eventueel nog wat bier toevoegen, als de brij te dik wordt).
Besmeer elke deegbodem met een halve cm kaasbrij.
Kook de spuitjes bijtgaar en snijd ze doormidden.
Fruit de in reepjes geschaafde kool en de in ringen gesneden spek over de deegbodems.
Snijd de Belgische Brie en de Nazareth in blokjes en strooi ze over de groenten.
Meng de gemalen Le Vieux Herdier met cayennepeper, barbecuekruiden en peterselie en bestrooi de pizza's rijkelijk met dit mengsel.
Leg hier en daar een klontje boter en bak de pizza's 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Haal ze uit de vorm en serveer ze op grote borden, die u eventueel kunt versieren met een boeketje van groene selderij, een takje peterselie en sprietjes bieslook.
Geef er hetzelfde bier bij als gebruikt in de bereiding.
|