Soufflé van Noordzeekrab in courgettentonnetjexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
3 Noordzeekrabben (van 400 g) 200 g wijtingfilet 200 g snoekbaarsfilet 3 courgetten 20 dl groentebouillon 3 eiwitten 3 dl room peper zout 2 eetlepels kaviaar 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
De krabben gaarkoken in de groentebouillon, laten afkoelen in de bouillon en het krabbenvlees uit de krabben halen en in blokjes snijden.
De courgettes in stukken van 5 centimeter snijden en uithollen met een lepeltje tot een tonnetje.
Kort blancheren in kokend gezouten water en laten afkoelen.
De snoekbaarsfilet en wijtingfilet fijnmalen in de cutter.
De eiwitten toevoegen, kruiden met peper en zout en 3 uur in de koelkast zetten.
Daarna de room en het krabbenvlees toevoegen.
De courgettentonnetjes vullen, de oppervlakte glad strijken en stomen.
Met een lardeerpen controleren of de bereiding gaar is: het onderste deel moet warm zijn.
Opdienen met citroenboter, kaviaar en versieren met fijngehakt bieslook.
Kippenfilet met yoghurtsaus
Ingrediënten voor 4 personen
800 g kippenfilet 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 1 eetlepel citroenmelisse (fijngehakt) 1 eetlepel kervel (fijngehakt) 3 dl yoghurt (mager) 0.5 eetlepel citroensap 1 teentje knoflook peper 0.5 theelepel Provençaalse kruiden 2 uien
De kippenfilets in een pan met antikleeflaag in 10 minuten mooi goudbruine en gaar bakken.
Een paar minuten voor het einde van de bereiding de in ringen gesneden uien bijvoegen en laten meefruiten.
Kruiden met peper, zout en Provençaalse kruiden.
De gewassen tuinkruiden fijnhakken en mengen met de yoghurt.
Citroensap, geperste look, peper en zout toevoegen.
De kippenfilets serveren op een bedje kruidige yoghurtsaus.
Aardbeiengratin met amandelen
Ingrediënten voor 4 personen
500 g aardbeien 4 dl room 100 g suiker 100 g amandelpoeder 100 g amandelschilfers 2 eieren 2 eierdooiers 2 blaadjes munt
De eieren en de dooiers met de suiker mooi wit en schuimig kloppen.
Het amandelpoeder en de licht opgeklopte room toevoegen.
De gewassen en kleingesneden aardbeien over vuurvaste schaaltjes verdelen en overgieten met de romige amandelsaus.
Bestrooien met amandelschilfers en laten kleuren onder de ovengrill.
Garneren met een hele aardbei en een muntblaadje.
|