Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
50 gr kruimelige fel afsmakende geitenkaas (bv crotin)
drie eetlepels pesto Genovese
drie eetlepels olijfolie met truffel
zwarte peper
een klein handvol basilicumblaadjes
parmezaankaas
Je begint met de ui in zeer fijne brunoise te snijden.
De paprika, wortelen, tomaat en basilicum, kaas, olijven moet je in julienne snijden.
Voeg peper, pesto, zout en olijfolie toe en rasp er flink wat parmezaanse kaas over.
Dit alles voorzichtig mengen.
Nu heb je reeds een lekker slaatje voor bij bv carpaccio, BBQ of bij eender wat.
Je kunt er ook een op zich staand voorgerechtje van maken.
Daarvoor laat je de parmezaanse kaas uit het slaatje en volg je de volgende stappen:
Schik wat notensla (ruccola) op een bord.
Schik hierover wat Gandaham en lepel het gemengd slaatje in het midden van het bord. Schaaf wat parmezaankrullen op de sla om het te versieren en je kan smullen!
Natuurlijk kan je ook gewoon de Gandaham in julienne in het slaatje verwerken (lekker als slaatje bij bv BBQ) maar dit doe je natuurlijk niet als je het bij carpaccio wilt serveren.
1 kg klassiek gistdeeg (of kant-en-klaar kruimeldeeg)
300 g Echte Loo
250 g Regalou (Belgische Brie)
300 g Nazareth
300 g gemalen Le Vieux Herdier
1 flesje blond bier van hoge gisting
een kwart van een groene kool
2 preistengels
500 g spruitjes
200 g gerookt spek
Boter
Cayennepeper
Barbecuekruiden
gehakte peterselie
Bereiding:
Neem voor elke pizza een taartvorm van 20 à 25 cm doorsnee, boter ze goed in en bekleed ze dun met deeg.
Smelt in een pannetje een nootje boter, voeg in stukjes gesneden Echte Loo, cayennepeper en een goede scheut bier toe.
Zet het vuur wat lager en blijf voortdurend roeren om een dikke smeuïge kaasbrij te krijgen (eventueel nog wat bier toevoegen, als de brij te dik wordt).
Besmeer elke deegbodem met een halve cm kaasbrij.
Kook de spuitjes bijtgaar en snijd ze doormidden.
Fruit de in reepjes geschaafde kool en de in ringen gesneden spek over de deegbodems.
Snijd de Belgische Brie en de Nazareth in blokjes en strooi ze over de groenten.
Meng de gemalen Le Vieux Herdier met cayennepeper, barbecuekruiden en peterselie en bestrooi de pizza's rijkelijk met dit mengsel.
Leg hier en daar een klontje boter en bak de pizza's 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Haal ze uit de vorm en serveer ze op grote borden, die u eventueel kunt versieren met een boeketje van groene selderij, een takje peterselie en sprietjes bieslook.
Geef er hetzelfde bier bij als gebruikt in de bereiding.