Mexicaanse bonensaladexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
4 eieren
1 blik kidneybonen
1/2 blikje maïskorrels
1 bakje kerstomaten
1 rode paprika
4 stengels bleekselderij
1 rode ui
IJsbergsla
2 eetlepels gehakte koriander.
Voor de dressing:
4 eetlepels tomatenketchup
1/2 theelepel chilipoeder
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie.
Kook de eieren hard in 10 minuten.
Laat ze schrikken door er koud water over te gieten en pel ze.
Laat de bonen en de maïs goed uitlekken.
Halveer de tomaatjes.
Snijd de paprika zonder zaadjes in kleine blokjes.
Verdeel de bleekselderij in smalle boogjes.
Schep de bonen, maïs, tomaatjes, paprika en bleekselderij door elkaar.
Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes.
Verwarm de ingrediënten voor de dressing zonder te koken.
Schik het bonen-maismengsel op een bedje ijsbergsla.
Giet de lauwwarme dressing erover.
Leg de uiringen op de salade en de eieren in partjes verdeeld eromheen.
|