Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
16-06-2006
recept
Italiaanse sperziebonensalade
Ingrediënten
800 gram sperziebonen
zout en peper
balsamico-azijn
3 el grof gesneden bladpeterselie
1-3 el olijfolie
Kook de sperziebonen in ongeveer 12 minuten beetgaar, giet ze af en schud ze om met een snuf zout.
Druppel de azijn erover en bestrooi met de peterselie.
Laat iedereen zelf een scheutje olijfolie naar smaak overheen gieten.
De langoustines stomen in een vergiet boven de kokende court-bouillon.
De tomaten 10 seconden in kokend water dompelen, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, halveren, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
De mayonaise in een kom mengen met de ketchup, het citroensap, de Worcestershiresaus en cayennepeper.
De blokjes tomaat er voorzichtig doorroeren.
Telkens twee langoustines, de staart omhoog, over de rand van een groot glas of ijscoupe hangen en het glas garneren met een toef gewassen peterselie.
In het midden tussen de glazen een kommetje met dipsaus plaatsen.
Vet een springvorm met een doorsnee van 24 cm en 7,5 hoog in.
Draai de volkorenbeschuitjes en bitterkoeken in een keukenmachine fijnkorrelig.
Voeg de gesmolten boter toe, samen met het amandelextract en kaneel en draai alles nogmaals.
Duw het kruimeldeeg tegen de bodem en langs de randen van de springvorm.
Bak de korst in 5-7 minuten in de oven tot hij stevig geworden is.
Draai de temperatuur lager tot 150°C.
Smelt voor de vulling de chocolade en de slagroom in een pannetje op laag vuur.
Blijven roeren.
Laat afkoelen en roer het af en toe door.
Klop met een elektrische mixer de roomkaas zacht.
Voeg nu eerst de helft van de suiker toe en klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Voeg dan langzaam het chocolademengsel toe, samen met de helft van de amaretto (of amandelextract) en het vanille-extract.
Schep de vulling in het kortdeeg en schuif de taart op een bakplaat in de oven.
Bak de taart 45-55 minuten tot de rand van de taart stevig is geworden, maar het binnenste nog vochtig is.
Draai de temperatuur hoger tot 200°C.
Klop voor de topping de zure room, de rest van de suiker en de amaretto door elkaar.
Strijk deze topping over de taart en schuif de taart nog 5-7 minuten in de oven.
Draai de oven uit, maar laat de kwarktaart nog 1 uur in de oven staan.
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
Werk met een mes de taart van de rand van de springvorm.
Dek de taart losjes af en laat een nacht in de koelkast staan.
Maak de springvorm los en til de ring voorzichtig van de taart.
Schuif de taart op een platte schaal en decoreer hem met chocoladeschilfers.
Vermeng het geheel goed door elkaar heen en zet dit gedurende een dag in de koeling, mocht het de andere dag te droog zijn nog wat mayonaise of ketchup toevoegen.
Het witloof schoonmaken, de bittere kern eruit snijden en de stronkjes wassen.
De helft van de boter laten smelten in een braadpan, de stronkjes witloof met aanhangend spoelwater naast elkaar op de panbodem schikken en even aanbakken.
Een scheutje water erop gieten, kruiden met peper, zout en nootmuskaat en op smaak brengen met een beetje suiker, citroensap en vleesextract.
Het deksel op de pan zetten en 20 minuten zachtjes laten smoren.
De knoflook en de rozemarijn even aanstoven in de rest van de boter en de lamskoteletjes 3 tot 4 minuten aan elke kant bakken.
Kruiden met peper en zout.
Ze uit de pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie.
De stronkjes witloof laten uitlekken en aan alle kanten bruin aanbakken in de vleespan.
De pan deglaceren met het kookvocht en tweederde laten inkoken.
Vlees en witloof op de borden schikken en garneren met knofloof en rozemarijn.
De saus er apart bijgeven.
Appelpannenkoeken
Ingrediënten voor 4 personen
250 g bloem (tarwebloem) zout 50 g suiker 3 eieren 5 dl melk (halfvol) 3 appelen (Jonagold) 40 g boter (bakboter)
Bloem, suiker (en eventueel bakpoeder) mengen.
De melk en de eieren toevoegen en opkloppen tot een luchtig beslag.
De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen in schijfjes snijden.
Enkele appelschijfjes bakken in wat boter, omkeren en overgieten met beslag.
50 gr kruimelige fel afsmakende geitenkaas (bv crotin)
drie eetlepels pesto Genovese
drie eetlepels olijfolie met truffel
zwarte peper
een klein handvol basilicumblaadjes
parmezaankaas
Je begint met de ui in zeer fijne brunoise te snijden.
De paprika, wortelen, tomaat en basilicum, kaas, olijven moet je in julienne snijden.
Voeg peper, pesto, zout en olijfolie toe en rasp er flink wat parmezaanse kaas over.
Dit alles voorzichtig mengen.
Nu heb je reeds een lekker slaatje voor bij bv carpaccio, BBQ of bij eender wat.
Je kunt er ook een op zich staand voorgerechtje van maken.
Daarvoor laat je de parmezaanse kaas uit het slaatje en volg je de volgende stappen:
Schik wat notensla (ruccola) op een bord.
Schik hierover wat Gandaham en lepel het gemengd slaatje in het midden van het bord. Schaaf wat parmezaankrullen op de sla om het te versieren en je kan smullen!
Natuurlijk kan je ook gewoon de Gandaham in julienne in het slaatje verwerken (lekker als slaatje bij bv BBQ) maar dit doe je natuurlijk niet als je het bij carpaccio wilt serveren.