Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    17-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pijlinktvis met mousse van zalm en preiroomsausjexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g inktvisringen
    300 g zalmfilet
    300 g broccoli
    2 preiwitten
    400 g pasta
    0.5 dl visfumet
    15 g boter (bakboter)
    2 eiwitten
    4 dl room
    2 takjes dille
    peper
    zout

     

    De zalm ontvellen, in dobbelsteentjes snijden en fijnmalen in de mixer.

    Het eiwit toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

    Ten slotte de helft van de room erdoor mixen.

    De zalmmousse in een spuitzak scheppen en de goed gereinigde pijlinktvistube ermee vullen.

    De gevulde tubes kruiden met peper en zout, even aanbakken in boter en 20 minuten in een matig warme oven (180 graden) zetten.

    Ondertussen de broccoli in gezouten water gaarkoken en de pasta eveneens in gezouten water met wat olie gaarkoken.

    Voor de saus de rest van de room met de visfumet aan de kook brengen en kruiden met peper en zout.

    De prei wassen, in stukjes snijden en even laten meekoken.

    Als de prei gaar is het mengsel fijnmalen, door een fijne zeef gieten, opwarmen en monteren met een klontje boter.

    Proeven en op smaak brengen.

    De gevulde pijlinktvis uit de oven halen en in schijven snijden.

    Een toefje pasta en een tuiltje broccoli op het bord leggen, daarnaast de schijven gevulde inktvis en een lepeltje saus.

     

     

    Gepocheerde zeetongfilets met lauwe kriekbiervinaigrette

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 sjalotten
    4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    1 flesje kriekbier
    2 dl room
    peper
    zout
    12 tongfilets
    4 dl visfumet

     

    Pel en snipper de sjalotten.

    Fruit ze 2 minuten in de olie.

    Giet er 3/4 van het kriekbier bij en laat bijna helemaal inkoken.

    Haal de pan van het vuur en doe de sjalotten in een kom.

    Doe er de room en de rest van het bier bij en roer tot een vinaigrette.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Pocheer of stoom de opgerolde (met de velkant naar binnen) zeetongfilets in de visfumet en schik ze op de borden.

    Lepel er wat vinaigrette naast en dien op.

     

     

    Dessert in laagjes met seizoensvruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eiwitten
    340 g suiker
    2.5 dl water
    5 dl melk (halfvol)
    4 eierdooiers
    2 theelepels maïszetmeel
    sap van 1 citroen
    1 stokje vanille
    250 g aardbeien
    100 g rode bessen
    100 g braambessen
    100 g blauwbessen
    10 eetlepels frambozencoulis
    5 dl room

     

    Bereid het Italiaans schuim:

    Verwarm 2/3 suiker lichtjes in het water tot een lichte suikerstroop.

    Klop de eiwitten in een kom stijf.

    Voeg tijdens het kloppen zeer langzaam de warme suikerstroop aan de eiwitten toe.

    Klop daarna volledig koud.

    Maak een banketbakkersroom:

    Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje.

    Klop de eierdooiers met de rest van de suiker.

    Verwijder het vanillestokje.

    Meng de eiermassa met het maïszetmeel.

    Giet de kokende melk geleidelijk op de eieren, blijf voortdurend mengen.

    Plaats op een zacht vuurtje en laat de melk tot een homogene massa koken.

    Neem van het vuur weg en laat afkoelen.

    Strijk de banketbakkersroom dun uit op een tefalplaat.

    Zet in de oven op 170°C tot het gaat kleuren, haal uit de oven en snijd in rechthoeken van 8 cm op 4 cm.

    Maak rimpels in de room met behulp van twee spatels en laat afkoelen.

    Maak de vruchten schoon.

    Klop de room op en voeg daarna het Italiaans schuim toe.

    Leg een rechthoek op het bord, bedek met wat room, dan met één fruitsoort.

    Leg hierop een tweede rechthoek.

    Ga zo door, telkens met een andere fruitsoort.

    Schik de rest van de vruchten op het bord op de frambozencoulis.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!