Bonte kipspiesenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten: 1 kilogram kipfilet
250 gram champignons
2 rode paprika's
1 grote courgette
6 middelgrote uien voor de marinade: 6 eetlepels olie
1 teentje knoflook
2 eetlepels citroensap
Zout
Peper
1 volle theelepel Provençaalse kruiden
Bereidingswijze: Snijd de kipfilet in stukjes.
Borstel de champignons schoon.
Maak de paprika, courgette en ui schoon en snijd ze in evengrote stukken.
Steek de groenten, de champignons en het vlees afwisselend aan 12 metalen spiesen.
Meng voor de marinade de olie met de fijngehakte knoflook, het citroensap, zout, peper en de Provençaalse kruiden.
Bestrijk de spiesen met de marinade en laat ze 2 uur marineren.
Rooster de spiesen vervolgens 5 tot 6 minuten op de barbecue.
|