Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    18-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Mosterdspeklappen

     

    Ingrediënten

    1 beschuit
    4 speklappen
    4 el grove mosterd
    5 el olijfolie
    versgemalen peper

     

    Maal de beschuit fijn en meng dit met de mosterd, olijfolie en versgemalen peper tot een smeuïg mengsel.

    Bestrijk de speklappen aan beide kanten met het mosterdmengsel en laat ze even rusten. Rooster de speklappen op de barbecue aan beide kanten in ca. 10 min. gaar.

    Draai de speklappen zo min mogelijk.

    18-06-2006 om 19:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevulde Braadworst

     

    Ingrediënten

    4 stuks braadworst

    1 bosje bieslook

    1 theelepel mosterd

    4 plakken kaas

    4 dunne plakken spek

     

    Giet kokend water over de worsten en laat ze daarin ongeveer 5 minuten liggen.

    Was en hak de bieslook.

    Haal de worsten uit het water, laat ze goed uitdruipen en snij ze in de lengte zover in, dat de worsten nog net aan elkaar blijven zitten.

    Besmeer de snijvlakken met mosterd en strooi bieslook over de mosterd.

    Leg in elke worst 1 plak kaas en wikkel om elke worst een plak spek.

    Steek de plakjes spek vast met een houten prikker.

    Grill de gevulde worsten ongeveer 5 minuten onder regelmatig keren.

    Serveer hierbij aardappelsla of tomatensalade

    18-06-2006 om 19:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Aardappelspiezen

     

    Ingrediënten

    4-6 nieuwe aardappelen
    1/2 eetlepel olie
    zout

    peper
    rozemarijn

    Voor het sausje:
    2 takjes peterselie, fijngeknipt
    2 takjes selderij, fijngeknipt
    2 eetlepels zure room
    4 eetlepels yoghurt

     

    Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon.
    Kook de aardappelen 10 minuten.
    Giet ze af en snijd ze ieder in 4 parten.
    Steek ze aan de spiezen en bestrijk ze met wat olie.
    Strooi er wat zout en peper over.
    Maak het sausje en zet tot gebruik in de koelkast.

    Rooster de aardappelspiezen op de BBQ of onder een matig hete grill in ca. 10 minuten verder gaar en bruin.

    Strooi wat rozemarijn over de aardappelspiezen en geef er het sausje bij .

    18-06-2006 om 16:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    BBQ mosselen

     

    mosselen vers in schaal

    peterselie

    uien

    knoflook

    witte wijn

    olijfolie

    alu. folie

    BBQ met deksel

     

    Snij de uien en peterselie en was de mosselen.

    Hak de uien en peterselie grof, leg de mosselen in een groot vel alm. folie en daaroverheen de uien en peterselie en knijp een teentje knoflook fijn daaroverheen een scheutje witte wijn en olijfolie.

    Verpak het geheel in een pakje

    Leg het op een hete BBQ en sluit het deksel, na 10 minuten zijn de mosselen gereed.

    Eet alleen de geopende mosselen.

    Leg de mosselen met schaal op een bord en schep daarover heen de mix van de uien enz, giet wat vocht er over en smullen maar.

    Serveer met stok brood en kruidenboter!!

    18-06-2006 om 14:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Amerikaanse Vissticks

     

    Ingrediënten

    800 g vissticks uit diepvries

    3 eetlepels boter

    sap van 1 citroen

    6 ronde broodjes

    2 uien

    2 eetlepels olie

    1 afgestreken theelepel paprikapoeder.

     

    Neem de vissticks uit de verpakking en haal ze van elkaar.

    Smelt de boter en roer er citroensap en wat zout door.

    Smeer de vissticks met de citroenboter in en grill ze in totaal 10 minuten aan alle kanten op een ingevet rooster.

    Snij de broodjes doormidden, leg ze met het snijvlak naar boven op de grill en rooster ze licht. Schil de uien en snijd ze in ringen.

    Roer het paprikapoeder door de olie, doop de uiringen in de gekruide olie en rooster ze eveneens licht aan beide kanten op de rand van de barbecue.

    Leg 2-3 vissticks op een broodje, leg daar een ruime hoeveelheid uiringen op, leg de tweede helft van het brood je erop en dien ze op.

    18-06-2006 om 13:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    18-06-2006 om 13:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Superanoham gevuld met platte kaas en komkommer

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    0.5 komkommer
    250 g verse kaas (halfvet)
    1 teentje knoflook
    1 teentje knoflook (gedroogd)
    150 g ham (superanoham)
    peper
    8 sprietjes bieslook
    2 cl balsamicoazijn
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    4 bloemen van een maarts viooltje

     

    Schil de komkommer en snijd in brunoise.

    Doe de kaas in een neteldoek en laat uitlekken.

    Schil de teentjes knoflook en hak ze fijn.

    Leg de sneetjes superanoham per 2 kruisgewijs op elkaar.

    Meng de uitgelekte verse kaas met de gerookte en gedroogde knoflook en kruid met peper en zout.

    Maak een beursje met de ham en bind dicht met de bieslook.

    Bewaar in de koelkast.

    Kook de brunoise van komkommer gedurende 2 minuten in lichtjes gezouten kokend water en giet onmiddellijk af.

    Laat meteen schrikken in ijskoud water om een mooie groene kleur te behouden.

    Maak een vinaigrette van balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout.

    Kruid de brunoise met peper en zout en schik op borden.

    Zet er de beursjes naast en werk af met de vinaigrette.

    Versier met een viooltje.

     

     

    Verse deegwaren met ossenhaas en vleestomaten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g runderfilet (ossenhaas)
    paprikapoeder
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    1 ui
    5 cl dragonazijn
    0.5 dl wijn (wit/droog)
    1 dl room
    4 tomaten
    15 g tomatenpuree
    12 kerstomaatjes
    2 teentjes knoflook
    15 g paneermeel
    250 g tagliatelle
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De ossenhaas verdelen in grote blokjes (1 centimeter zijde) en overvloedig bestrooien met paprikapoeder.

    De ui pellen en fijnhakken.

    De tomaten pellen, in partjes snijden, ontpitten en het vruchtvlees in blokjes snijden.

    Licht gezouten water aan de kook brengen en hierin de deegwaren beetgaar koken.

    De geperste knoflook vermengen met het paneermeel.

    De kerstomaatjes met dit mengsel insmeren en ze gedurende 5 minuten in een warme oven van 200 graden zetten.

    De olijfolie laten verhitten in de wok en hierin de vleesblokjes kort dichtschroeien (het vlees moet binnenin nog rood zijn).

    Het vlees uit de wok halen en warm houden.

    In dezelfde vetstof de gehakte ui fruiten.

    De wok deglaceren met de dragonazijn en de witte wijn en de saus laten inkoken.

    De room toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

    Tot slot de tomatenblokjes en de tomatenpuree toevoegen.

    Roeren en heel even opwarmen.

    De bereiding over warme borden verdelen, er de gegratineerde kerstomaatjes en de gekookte deegwaren bij schikken en het geheel bestrooien met gehakte dragon.

    Meteen opdienen.

     

     

    Pruimentaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g bloem (zelfrijzend)
    1 cl arachideolie
    2 g boter (roomboter)
    50 g suiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 ei
    600 g pruimen
    2 cl rum
    1 eetlepel bessenconfituur
    15 g suiker

     

    De bloem in een kom brengen en in het midden een kuiltje maken.

    Hierin het geklutste ei, de suiker en de vanillesuiker doen.

    Geleidelijk mengen met bloem en wanneer de bloem bijna vermengd is, met koele handen de in stukjes gesneden koude boter en de olie door het mengsel kneden tot een homogeen geheel. Het deeg best een nacht laten rusten in de koelkast.

    De pruimen wassen, halveren en ontpitten.

    In een schaaltje leggen en besprenkelen met rum.

    Een half uurtje laten trekken.

    Het aanrecht bestrooien met bloem en het deeg uitrollen tot op een dikte van ongeveer 4 mm en voorzichtig in een ingevette bakvorm overbrengen.

    Doorprikken met een vork en het deeg bestrijken met confituur.

    Hierop dakpansgewijs de pruimenhelften leggen.

    De taart ongeveer 40 minuten in een oven van 190 graden zetten.

    Vlak voor het opdienen, bestrooien met suiker.

     

    Tip:

    Door het deeg uit te rollen op boterhampapier zal het makkelijker in de taartvorm aan te brengen zijn; brokkeldeeg (of zanddeeg) is immers zeer kortbrekig.

    18-06-2006 om 13:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Grilltomaat

     

    Ingrediënten

    2 Tomaten

    Olijfolie

    Snuf Zout

    Oregano (liefst vers)

     

    Tomaten halveren naar eigen inzicht.

    Elke tomaathelft op een stuk alufolie leggen.

    Op de 'open' zijde van de tomaat theelepel olijfolie draperen.

    Mespuntje zout en theelepel oregano erbovenop, alu dichtvouwen en voila.

    Verrassingpakketje op de barbecue een tijdje mee laten grillen totdat deze iets zacht geworden is.

    Vervolgens van barbecue halen en voorzichtig openvouwen. (meestal is de folie al snel afgekoeld)

    17-06-2006 om 18:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-06-2006 om 18:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Bacalhau

     

    Ingrediënten

    4 eetl. citroensap

    1,6 dl. olijfolie

    1 eetl. knoflook, uit de pers

    1 theel. zout

    2 theel. Worcestersaus

    1/2 theel. elk:tijm, basilicum, oregano

    4- 170 gr. kabeljauwfilets of moten

     

    Vermeng de citroen, olie, knoflook, zout, Worcester en de kruiden.

    Leg de kabeljauw op een platte schaal, giet de marinade er overheen, bedek ze en zet ze 4 uur in de koelkast.

    Laten uitlekken, maar de marinade behouden.

    Rooster de vis 10 min. per 2,5 cm dikte; veelvuldig bedruipen met de marinade.
    Direct opdienen

    17-06-2006 om 18:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    17-06-2006 om 15:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Koftekebab

     

    Ingrediënten

    200 gr. lamsgehakt

    200 gr. rundergehakt

    2 sjalotjes, geraspt

    2 tenen knoflook

    1 theel. kaneelpoeder

    2 theel. korianderpoeder

    1/2 theel. komijnpoeder

    1 theel. paprikapoeder

    1 ei

    zout

    peper

    16 houten satéprikkers

     

    Meng de beide gehaktsoorten met de geraspte sjalot, geperste knoflook, kruiden, ei, zout en peper en vorm er 8 mooie, platte worstjes van.
    Steek door elk worstje, een beetje schuin, 2 satéprikkers.
    Zo kun je ze tijdens het roosteren makkelijk keren, zonder dat het worstje los om de prikker draait

    Rooster de spiezen in 6 tot 8 minuten rondom bruin en gaar.
    Keer en bestrijk de worstjes af en toe.

    Serveer de gehaktspiezen met citroenpartjes en yoghurtsaus (bijv. tzatziki) of een pittige barbecuesaus

    Is het lamsvlees heel mager, roer dan 2 eetl olie door het gehaktmengsel, zodat de spiezen niet te droog worden

    17-06-2006 om 15:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-06-2006 om 13:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pijlinktvis met mousse van zalm en preiroomsausje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g inktvisringen
    300 g zalmfilet
    300 g broccoli
    2 preiwitten
    400 g pasta
    0.5 dl visfumet
    15 g boter (bakboter)
    2 eiwitten
    4 dl room
    2 takjes dille
    peper
    zout

     

    De zalm ontvellen, in dobbelsteentjes snijden en fijnmalen in de mixer.

    Het eiwit toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

    Ten slotte de helft van de room erdoor mixen.

    De zalmmousse in een spuitzak scheppen en de goed gereinigde pijlinktvistube ermee vullen.

    De gevulde tubes kruiden met peper en zout, even aanbakken in boter en 20 minuten in een matig warme oven (180 graden) zetten.

    Ondertussen de broccoli in gezouten water gaarkoken en de pasta eveneens in gezouten water met wat olie gaarkoken.

    Voor de saus de rest van de room met de visfumet aan de kook brengen en kruiden met peper en zout.

    De prei wassen, in stukjes snijden en even laten meekoken.

    Als de prei gaar is het mengsel fijnmalen, door een fijne zeef gieten, opwarmen en monteren met een klontje boter.

    Proeven en op smaak brengen.

    De gevulde pijlinktvis uit de oven halen en in schijven snijden.

    Een toefje pasta en een tuiltje broccoli op het bord leggen, daarnaast de schijven gevulde inktvis en een lepeltje saus.

     

     

    Gepocheerde zeetongfilets met lauwe kriekbiervinaigrette

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 sjalotten
    4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    1 flesje kriekbier
    2 dl room
    peper
    zout
    12 tongfilets
    4 dl visfumet

     

    Pel en snipper de sjalotten.

    Fruit ze 2 minuten in de olie.

    Giet er 3/4 van het kriekbier bij en laat bijna helemaal inkoken.

    Haal de pan van het vuur en doe de sjalotten in een kom.

    Doe er de room en de rest van het bier bij en roer tot een vinaigrette.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Pocheer of stoom de opgerolde (met de velkant naar binnen) zeetongfilets in de visfumet en schik ze op de borden.

    Lepel er wat vinaigrette naast en dien op.

     

     

    Dessert in laagjes met seizoensvruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eiwitten
    340 g suiker
    2.5 dl water
    5 dl melk (halfvol)
    4 eierdooiers
    2 theelepels maïszetmeel
    sap van 1 citroen
    1 stokje vanille
    250 g aardbeien
    100 g rode bessen
    100 g braambessen
    100 g blauwbessen
    10 eetlepels frambozencoulis
    5 dl room

     

    Bereid het Italiaans schuim:

    Verwarm 2/3 suiker lichtjes in het water tot een lichte suikerstroop.

    Klop de eiwitten in een kom stijf.

    Voeg tijdens het kloppen zeer langzaam de warme suikerstroop aan de eiwitten toe.

    Klop daarna volledig koud.

    Maak een banketbakkersroom:

    Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje.

    Klop de eierdooiers met de rest van de suiker.

    Verwijder het vanillestokje.

    Meng de eiermassa met het maïszetmeel.

    Giet de kokende melk geleidelijk op de eieren, blijf voortdurend mengen.

    Plaats op een zacht vuurtje en laat de melk tot een homogene massa koken.

    Neem van het vuur weg en laat afkoelen.

    Strijk de banketbakkersroom dun uit op een tefalplaat.

    Zet in de oven op 170°C tot het gaat kleuren, haal uit de oven en snijd in rechthoeken van 8 cm op 4 cm.

    Maak rimpels in de room met behulp van twee spatels en laat afkoelen.

    Maak de vruchten schoon.

    Klop de room op en voeg daarna het Italiaans schuim toe.

    Leg een rechthoek op het bord, bedek met wat room, dan met één fruitsoort.

    Leg hierop een tweede rechthoek.

    Ga zo door, telkens met een andere fruitsoort.

    Schik de rest van de vruchten op het bord op de frambozencoulis.

    17-06-2006 om 13:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    17-06-2006 om 12:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten

    Marinades

     

    Limoen/knoflookmarinade
    Vermeng 3½ dl vers limoensap, 2½ dl vers sinaasappelsap, 1¼ dl olijfolie, 2 grofgehakte knoflookteentjes, 75 gr grof zeezout, 2 theelepels versgemalen zwarte peper en 3 verkruimelde laurierblaadjes.

    Kruidenmarinade
    Vermeng 2 eetlepels fijngehakte tijm, 15 gr fijngehakte kervel, ½ theelepel zout, ¼ theelepel peper en 4 eetlepels olijfolie.

    Franse marinade
    Vermeng 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 2 theelepels fijngehakte verse tijm, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 3 gesnipperde sjalotjes, 2 eetlepels geraspte sinaasappelschil, zout en peper.

    Yoghurtmarinade
    Vermeng ½ liter dikke yoghurt, 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 2 theelepels gehakte muntblaadjes, zout en peper.

    Citroenmarinade
    Stamp in een vijzel 2 teentjes knoflook, ½ eetlepel grof zout en ½ eetlepel citroensap fijn. Roer er 1¼ dl olijfolie en 1 eetlepel fijngehakte peterselie door.

    Oosterse marinade
    Vermeng 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels fijngehakte gemberwortel, 4 eetlepels geraspte sinaasappelschil en 4 eetlepels gehakte knoflook.

    Voor rundvlees en wild
    3 dl rode wijn, 1 eetlepel rode wijnazijn, ½ eetlepel olie, 1 sjalotje in vieren, 1 theelepel peperkorrels, een stukje wortel in reepjes, een takje tijm en een blaadje laurier (opkoken en laten afkoelen).

    Voor kalfsvlees
    3 dl rode wijn, 1 theelepel gemalen peper, ¼ theelepel nootmuskaatrasp, 3 eetlepels geknipte marjolein, de blaadjes van 1 takje tijm.

    Voor vis
    ½ citroen en limoen in plakjes, 1 steel bleekselderij met groen in boogjes, takje dille, geplette witte peperkorrels, stukje gesnipperde ui.

    Voor lamsvlees
    ½ fles rode wijn, 3 tenen knoflook in plakjes, 1 ui in schijven, 6 kruidnageltjes, ½ dl olijfolie, 1 tomaat in blokjes, een takje tijm.

    Voor varkensvlees en kip
    3 eetlepels rijstwijn, 1 eetlepel Japanse sojasaus, 1 eetlepel zoete sherry, 1 zomeruitje in ringen.

    Voor wild en gevogelte
    2 dl volle rode wijn, ½ dl rode port, 2 eetlepels honing, 1 ui in ringen, 1 theelepel geplette peperkorrels, 10 geplette jeneverbessen, 1 wortel in reepjes.

    Voor kip en kalkoen
    2 dl droge witte wijn, 1 eetlepel honing, sap van ½ citroen, 1 kaneelstokje, een takje munt.

    Voor vis en schaaldieren
    1 dl warme rijstwijn met ½ visbouillontablet (afgekoeld), 1 eetlepel zoete chilisaus, 1 cm geraspte verse gember, 1 eetlepel gembersiroop, 2 teentjes knoflook uit de pers, 1 bosuitje in ringen.

    17-06-2006 om 00:42 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Honinggeroosterde varkensribbetjes

     

    Ingrediënten:
    4 eetlepels vloeibare honing

    1 eetlepel sherry

    3 eetlepels wijnazijn

    1 koffielepel paprikapoeder

    1 ui

    1 teentje knoflook

    1 kleine gemberknol

    8 varkensribben

    Peper

    Zout


    Bereidingswijze:
    De dag vooraf:

    Vermeng de honing met de sherry, de wijnazijn, het paprikapoeder, peper en zout.

    Pel de ui en het teentje knoflook, snipper ze fijn en voeg de snippers bij de marinade.

    Was de gemberknol en rasp hem over de marinade.

    Laat de varkensribben minstens 24 uur marineren.

    De dag zelf:

    Haal de ribbetjes uit de marinade en bak ze op de barbecue gaar.

    Draai ze regelmatig om en bestrijk ze nu en dan met wat marinade.

    De ribbetjes zijn klaar als de uiteinden van de beentjes ongeveer 2 cm uit het vlees steken. Serveer de ribbetjes met stokbrood en rauwkost.

    16-06-2006 om 23:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Schnitzelspies

     

    Ingrediënten:
    4 varkensschnitzels van 100 gr.

    Zout

    Peper

    ½ theelepel oregano

    ½ theelepel tijm

    ½ theelepel rozemarijn

    een paar druppels tabasco

    ½ kopje olijfolie


    Bereidingswijze:
    Sla de schnitzels plat en snijd ze in lange repen van ongeveer 2 cm breed.

    Bestrooi ze met zout en peper.

    Vermeng de overige kruiden met de olijfolie en wrijf het vlees daarmee in.

    Steek de schnitzels als een harmonika op de spiesen en grill ze op de rooster ongeveer 15 minuten.

    Keer ze regelmatig en bestrijk ze af en toe met olijfolie.

    16-06-2006 om 22:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    16-06-2006 om 19:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Bonte kipspiesen

     

    Ingrediënten:
    1 kilogram kipfilet

    250 gram champignons

    2 rode paprika's

    1 grote courgette

    6 middelgrote uien
    voor de marinade:
    6 eetlepels olie

    1 teentje knoflook

    2 eetlepels citroensap

    Zout

    Peper

    1 volle theelepel Provençaalse kruiden

    Bereidingswijze:
    Snijd de kipfilet in stukjes.

    Borstel de champignons schoon.

    Maak de paprika, courgette en ui schoon en snijd ze in evengrote stukken.

    Steek de groenten, de champignons en het vlees afwisselend aan 12 metalen spiesen.

    Meng voor de marinade de olie met de fijngehakte knoflook, het citroensap, zout, peper en de Provençaalse kruiden.

    Bestrijk de spiesen met de marinade en laat ze 2 uur marineren.

    Rooster de spiesen vervolgens 5 tot 6 minuten op de barbecue.

    16-06-2006 om 19:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!