Koftekebabxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
200 gr. lamsgehakt
200 gr. rundergehakt
2 sjalotjes, geraspt
2 tenen knoflook
1 theel. kaneelpoeder
2 theel. korianderpoeder
1/2 theel. komijnpoeder
1 theel. paprikapoeder
1 ei
zout
peper
16 houten satéprikkers
Meng de beide gehaktsoorten met de geraspte sjalot, geperste knoflook, kruiden, ei, zout en peper en vorm er 8 mooie, platte worstjes van. Steek door elk worstje, een beetje schuin, 2 satéprikkers. Zo kun je ze tijdens het roosteren makkelijk keren, zonder dat het worstje los om de prikker draait
Rooster de spiezen in 6 tot 8 minuten rondom bruin en gaar. Keer en bestrijk de worstjes af en toe.
Serveer de gehaktspiezen met citroenpartjes en yoghurtsaus (bijv. tzatziki) of een pittige barbecuesaus
Is het lamsvlees heel mager, roer dan 2 eetl olie door het gehaktmengsel, zodat de spiezen niet te droog worden
|