Salade van sprotjes met courgette en champignonsxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
20 sprotjes 1 courgette 1 avocado 200 g champignons 2 tomaten 4 cl notenolie 6 cl wijnazijn (wit) cayennepeper 1 eetlepel citroensap peper zout
De courgette en de champignons in fijne reepjes snijden, mengen en op smaak brengen met notenolie en azijn.
De avocado mixen, het citroensap toevoegen en kruiden met cayennepeper en zout.
De sprotjes kruiden en in een oven van 200 graden laten bakken, of roosteren onder de grill.
De avocadosaus over het bord verdelen, in het midden de groentereepjes schikken en de warme sprotjes errond leggen.
Versieren met blokjes gepelde en ontpitte tomaat.
Mosselen met witte wijn
Ingrediënten voor 4 personen
4 kg mosselen 2 uien 1 wortel 3 stengels groene selderij 2 dl wijn (wit/droog) 0.5 bosje peterselie 1 takje tijm 1 blaadje laurier 0.5 theelepel kerriepoeder 20 g boter (bakboter) peper zout
De uien, wortel en selderij in grove stukken snijden, even fruiten in boter en onder deksel 3 minuten laten zweten.
De mosselen in de pot doen.
De laurier, tijm en peterselie erop leggen, flink kruiden met peper en kerrie.
Overgieten met de wijn en onder deksel aan de kook brengen.
De mosselen even opschudden.
De mosselen zijn gaar als alle schelpen open zijn.
IJstaart
Ingrediënten voor 4 personen
200 g boter (roomboter) 150 g suiker 2 zakjes vanillesuiker 6 eieren 5 dl room 50 g bitterkoekjes (macarons)
Boter, de beide soorten suiker en de room in een pan doen, op een zacht vuurtje goed mengen.
Laten afkoelen tot het mengsel lauw is.
Er de eieren bijvoegen en mixen.
Gedurende 2 uur in de diepvries zetten en mixen.
De koekjes (dit mogen ook kokoskoekjes zijn) in stukjes breken en uitstrooien in een cakevorm.
Er het mengsel uit de diepvriezer overgieten.
Alles 24 uur in het diepvriesvak van de koelkast zetten.
Een uur voor het serveren de ijstaart uit de diepvriezer halen.
Een in heet water gedrenkte handdoek rond de cakevorm leggen.
De ijstaart storten op een serveerschotel.
De taart desgewenst versieren met toefjes slagroom, stukjes fruit en kokoskoekjes.
|