Belgische kaasterrinexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
100 g Keiemse Witten (zachte witte kaas) 100 g geitenkaas (vers) 100 g Boerenboeketje (kaas) 100 g Pas de Bleu-kaas
Een kleine terrine (400 g) bekleden met plasticfolie.
Om te beginnen de Keiemse Witten smelten (dit gaat het makkelijkst in de microgolfoven). Met behulp van een lepel de kaas op de bodem van de terrine strijken.
Dit herhalen met de overige kazen.
Het geheel stevig aandrukken en gedurende 8 uur in de koelkast zetten.
Vlak voor het opdienen met een warm mes sneden van ongeveer 100 g van de terrine snijden. Op borden schikken met een beetje sla en notenbrood.
Gevulde tomaten met bloemkool
Ingrediënten voor 4 personen
1 bloemkool 4 tomaten 12 lente-uitjes 40 g boter (bakboter) 1 teentje knoflook 4 dl wijn (wit/droog) 100 g champignons 1 potje saffraanpoeder 1 takje koriander 1 takje tijm 1 blaadje laurier peper zout
De bloemkool in kleine roosjes snijden en ze in boter stoven met de knoflook, wat tijm en laurier.
Blussen met de witte wijn en saffraan, peper en zout toevoegen.
De lente-uitjes stoven met de champignons in een aparte pan en ze dan bij het bloemkoolmengsel voegen.
De tomaten 15 seconden in kokend water dompelen en ze dan nog even laten schrikken onder de koude kraan.
Bovenaan het kapje afsnijden, uithollen en dan ontvellen.
De tomaten vullen met het groentemengsel en ze op een bord serveren met de rest van het mengsel.
Eventueel nog even opwarmen in de oven of de microgolfoven.
Bessendessert uit de oven
Ingrediënten voor 4 personen
75 g blauwbessen 75 g rode bessen 1 eetlepel citroensap 2 eieren 30 g poedersuiker 2 cl grand-marnier 1.25 dl room
De grill voorverwarmen op de hoogste stand.
De eieren splitsen.
De eierdooiers, de poedersuiker en het citroensap met een mixer schuimig kloppen.
De eiwitten stijfkloppen.
Het dooiermengsel en de room door het eiwit scheppen.
De bessen en de grand marnier verdelen over 2 ovenvaste schaaltjes.
Het eimengsel erover gieten.
Vlak onder de grill in 2 tot 3 minuten lichtbruin grilleren.
|