Mousse van gerookte forel in een krokant jasjexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
400 g forelfilet (gerookt) 250 g bladerdeeg 100 g prinsessenboontjes 0.5 paprika (rood) 2 dl room 3 eiwitten 1 ei 250 g verse kaas (mager) 2 bakjes tuinkers peper zout 1 citroen 1 tomaat 0.5 krop eikenbladsla 4 bosjes radijsjes 0.5 bosje peterselie
Een beboterde cakevorm bekleden met bladerdeeg en een stuk bladerdeeg bewaren voor de bovenkant.
De forelfilets fijnmalen, de eiwitten licht opkloppen en erdoor spatelen.
Al roerend room toevoegen en de visfarce royaal kruiden.
Een derde van de visfarce in de vorm gieten.
Hierop naast elkaar de sperzieboontje en reepjes paprika schikken.
Vervolgens tot tweederde met visfarce vullen en opnieuw een laagje boontjes en paprika erop leggen.
De vorm verder opvullen met de visfarce, afsluiten met het resterende stuk bladerdeeg en in het midden een gaatje snijden.
Het ei loskloppen met een snuifje zout.
Met resterend bladerdeeg versieringen maken (bloempjes, twijgjes) en op het deeg kleven met het losgeklopte ei.
De vorm in een warmwaterbad zetten en 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden plaatsen.
Na de baktijd de pastei een halve dag laten opstijven in de koelkast.
De tuinkers schoonmaken en zéér fijn hakken.
De magere kaas erdoor mengen en de tuinkerssaus kruiden.
De pastei in plakjes van 1 centimeter dikte op koude borden schikken.
Versieren en de tuinkerssaus apart erbij geven.
Kalfsoester 'à l'orange'
Ingrediënten voor 4 personen
4 kalfsoesters 60 g boter (bakboter) 1 ui 1 wortel 1 eetlepel cognac 2 sinaasappelen 1 eetlepel sinaasappellikeur peper zout
De sinaasappelen grondig wassen.
Een sinaasappel apart houden voor de afwerking, de andere uitpersen en de schil in kleine stukjes snijden.
De fijngesneden sinaasappelschillen laten intrekken in de cognac en de sinaasappellikeur.
De ui en de wortel in grove stukken verdelen.
Op een matig vuur de kalfsoesters in een beetje boter goudbruin bakken, de gehakte groenten toevoegen en alles 15 minuten op het vuur laten staan.
Het vlees uit de pan halen en warm houden.
De pan deglaceren met de ingetrokken alcohol, een half glas water en het sinaasappelsap.
Eén minuut laten koken zodat de alcohol kan verdampen.
De kalfsoesters terug in de pan met de saus leggen samen met de sinaasappelschillen en de overgehouden, vers in mootjes gesneden sinaasappel.
Het geheel op een zacht vuur weer opwarmen en onmiddellijk opdienen.
Bananenyoghurt
Ingrediënten voor 4 personen
5 dl yoghurt (mager) 2 bananen 2 sinaasappelen
De sinaasappelen uitpersen.
De bananen pellen.
De yoghurt in een mengbeker gieten, het sinaasappelsap en de in stukken gesneden banaan toevoegen.
Het geheel goed mixen en onmiddellijk serveren.
|