Rundertong in Madeirasausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
1 rundertong (ong. 2 kg) 1 dikke ui, bestoken met 2 kruidnagels 4 mooie stengels stoofselder het wit van een dikke prei 2 flinke wortelen 3 teentjes knoflook, gekneusd 1 laurierblad
takje tijm
enkele blaadjes rozemarijn enkele bolletjes koriander zwarte peper & zout
Zet de rundertong één nacht van tevoren in koud, licht gezouten water. Spoel de tong royaal onder koud stromend water en doe ze in een ruime pan. Maak de groenten schoon en snij ze in grove stukken, voeg ze samen met de kruiden bij het vlees.
Kruid met peper en zout, overgiet met koud water toe tot alles mooi onder staat.
Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur lager, laat in ongeveer 3 uur gaar worden. Haal de rundertong uit de pan en laat even afkoelen, verwijder het vel en snijd ze in mooie plakjes. Zeef de achtergebleven bouillon en hou hierin het vlees warm. Maak ondertussen de Madeirasaus.
Schik enkele plakjes tong op grote warme borden en overgiet met de hete saus, lekker met aardappelpuree.
|