Spinazie-fetataartxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benodigdheden
½ pak mix voor pannenkoeken 350 ml water vulling: 1 gesnipperde ui 450 g diepvries bladspinazie 2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 ei 75 g geraspte kaas 100 g fetakaas in kleine blokjes zout en peper 3 el paneermeel evt. peterselie extra nodig: springvorm 24 cm ø
Bereidingswijze
Laat de spinazie ontdooien.
Bak 5-6 pannenkoeken volgens de aanwijzingen op het pak.
Verwarm de oven voor.
Bak de gesnipperde ui in een koekenpan.
Voeg knoflook, ei, bladspinazie, paneermeel en de fetablokjes toe.
Meng het tot een samenhangend geheel en breng het op smaak met een snufje zout en mespuntje peper
Leg onderin een ingevette springvorm een pannenkoek en beleg deze met een laagje spinazievulling.
Leg hier een volgende pannenkoek bovenop en beleg deze ook weer met een laagje spinazievulling.
Herhaal tot de 5 pannenkoeken op zijn.
Zorg ervoor dat de bovenkant van de taart een pannenkoek is. Bestrooi de pannenkoekentaart met geraspte kaas.
Bak de pannenkoekentaart circa 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Bestrooi de pannenkoeken eventueel met wat fijngesneden peterselie.
|