Kaas-ui broodjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1 pak mix voor bruin brood 2,5 dl (250 ml) handwarm water 100 g roomboter of margarine (op kamertemperatuur)
200 g geraspte kaas 4 uien 1 rode paprika 1 losgeklopt ei Provençaalse kruiden of pizzakruiden
Bereiding
Doe de mix en de boter in een beslagkom en voeg het water toe.
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 20 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Snipper de uien en de paprika.
Rol met deegroller het gerezen deeg uit tot een lap van circa een ½ cm dik.
Bestrooi de lap met de helft van de kaas, ui en paprika; laat de randen vrij.
Rol de lap op.
Snijd van de rol schijven van 2 cm dik en leg deze schijven plat op een ingevette bakplaat. Leg een theedoek over het bakblik en laat de schijven 30 minuten narijzen.
Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur van de algemene bereidingswijze.
Bestrooi de broodschijven met de resterende kaas, ui en paprika.
Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de kaas-uienbroodjes in circa 20 minuten gaar en bruin.
Bestrijk het brood na het bakken met water.
|