Stoofpotje van rundstoofvlees & groene aspergesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 2 personen
400g rundstoofvlees 1 bussel groene asperges 2 wortelen 50g peultjes 1 ui
3 teentjes knoflook 70g tomatenpuree 1 bouillonblokje (rund) 1 el bloem
6 dl water 1 laurierblad
takje tijm
rozemarijn & dragon olijfolie & boter zwarte peper & zout
Kruid het vlees met peper en wat zout en bak het aan alle kanten mooi bruin aan in olie en boter. Schraap de wortelen en snij ze in ringetjes, pel de ui en knoflook en hak grof, verwijder ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges en snij de rest in hapklare brokken, hou de punten opzij. Voeg de ui en knoflook bij het vlees en laat even meestoven, strooi er de bloem over en meng goed onder elkaar.
Blus met het water en breng aan de kook. Nu mogen ook de wortelstukjes, bouillonblokje, tomatenpuree en de kruiden bij het vlees. Draai het vuur laag en laat zo'n half uurtje pruttelen. Controleer regelmatig de gaarheid van het vlees en voeg ongeveer 10 minuten voor einde de aspergebrokken toe, 5 minuten later mogen ook de aspergepunten en peultjes het stoofpotje vervoegen.
Breng verder op smaak met peper en wat zout. Lekker met frietjes.
|