Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
29-05-2006
recept
Leng met gerookte zalm en venkel
Ingrediënten voor 4 personen
300 g lengfilet 2 plakjes zalm (gerookt) 1.2 dl room 1 venkelknol 35 g boter (bakboter) 20 g kervel nootmuskaat peper zout
Een lengfilet in een sneetje gerookte zalm rollen en in een beboterde magnetronschaal schikken.
Bevochtigen met de wijn en op smaak brengen met peper en zout.
Afdekken en acht minuten in de magnetron verhitten bij 850 W.
Het pocheervocht bewaren en de lengfilets warm houden.
De venkelknollen wassen, schoonmaken en in fijne reepjes snijden.
Op smaak brengen met peper, zout en de nootmuskaat.
Bevochtigen met de room en het pocheervocht van de lengfilets.
Afdekken en een zevental minuten laten garen bij 700 W.
De venkel warm houden en de saus even inkoken.
Op warme borden een bedje maken van venkel, de lengfilets erop schikken, overgieten met de saus en afwerken met enkele pluksels venkelloof.
Serveren met duchesse-aardappelen (desgewenst gekleurd met wat wortelpuree).
De aardappelen gaarkoken in de schil en laten afkoelen.
De aardappelen en de appelen schillen en in kleine blokjes snijden.
Besprenkelen met citroensap tegen het verkleuren.
De haringfilets in dunne plakjes of in vierkantjes snijden.
De blokjes aardappel, appel en haring mengen met de mayonaise en deze salade op smaak brengen met peper en zout.
De rode bietjes in dunne plakjes snijden.
De plakjes rode biet in waaiervorm op een schaaltje schikken, daarop de salade leggen en garneren met takjes dille.
Champignon-tomatentaart
Ingrediënten voor 4 personen
265 g bloem (tarwebloem) 10 g gist 1.5 dl melk (halfvol) 75 g boter (bakboter) zout 500 g champignons 4 tomaten 1 paprika (groen) 1 paprika (rood) 1 ui 1 dl groentebouillon peper 20 g paneermeel 50 g kaas
Een gistdeeg maken.
Hiervoor de gist oplossen in een beetje lauwe melk.
Een kuiltje maken in 250g bloem en de gist hierin gieten.
Bedekken met bloem en een snuifje zout toevoegen.
1/3 van de boter in klontjes verdelen en alles kneden tot het deeg makkelijk loskomt van het werkblad.
Tot een bal rollen en afgedekt laten rusten.
De tomaten pellen en in stukjes verdelen.
De paprika's schoonmaken en in reepjes snijden.
De ui fijnhakken en aanfruiten in boter.
Tomaten en paprika toevoegen en laten meestoven.
Blussen met de bouillon, kruiden met zout en peper en gedurende 20 minuten laten sudderen.
De champignons reinigen en ze in schijfjes snijden.
Bij het tomaten-paprikamengsel voegen 5 minuten voor het einde van de stooftijd.
De rest van de bloem losroeren in een beetje bouillon en er het kookvocht mee binden.
Het deeg uitrollen en er een beboterde taartvorm van 28 centimeter doorsnee mee bekleden. Het deeg doorprikken met een vork en de bodem even laten rijzen.
Een laagje paneermeel over het deeg uitstrooien en er de groentevulling over verdelen.
Bestrooien met geraspte kaas en gedurende 40 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Deeg maken door de boter met de gezeefde bloem, het water en een ei flink te mengen.
Op smaak brengen.
Het deeg in de vooraf ingeboterde bakvorm (diameter +/- 20 cm) gelijkmatig aanbrengen. Spek en hesp in kleine stukjes snijden, champignons in schijfjes, Ename kaas raspen.
De eieren opkloppen met snuifje peper.
Spek, hesp, champignons en Ename kaas eronder roeren, flink kloppen en tenslotte de room toevoegen.
Dit mengsel in de met deeg belegde bakvorm gieten en zowat 30 à 35 minuten in matig verwarmde oven plaatsen.
Lekker warm opdienen als stevig voorgerecht of lunch.
500 g aardbeien 1 limoen 50 g suiker 1 zakje vanillesuiker 2.5 dl room 100 g bitterkoekjes (macarons)
De aardbeien wassen en pas daarna de kroontjes verwijderen. De limoen schoonboenen en de schil raspen. Vervolgens uitpersen.
Op een laag pitje onder deksel de aardbeien met het limoensap en de suiker 10 minuten laten stoven, in een kommetje scheppen en een uur laten opstijven in de koelkast.
De room stijfkloppen met de vanillesuiker en mengen met de geraspte limoenschil.
De room door de koude aardbeienmoes spatelen en in kommetjes scheppen.
Opnieuw laten opstijven in de koelkast en vlak voor het serveren met bitterkoekjes en een aardbei garneren.
De vissen in een schotel leggen, samen met de helft van de cider, ciderazijn, citroensap, tijm, peterselie, laurier, peper en zout en zachtjes laten gaarstoven gedurende 20 minuten in een oven van 190 graden.
Voor de saus de boter smelten samen met de suiker.
De geschilde en in stukken gesneden appels toevoegen en de rest van de cider.
Tot moes koken en de saus zeven.
Bij het opdienen de vissen versieren met schijfjes citroen, waterkers en paprikapoeder.
De saus apart serveren.
Deze bereiding kan ook met haring of forel.
Baklava
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg filodeeg boter voor het invetten 500 g walnoten 2 theelepels kaneelpoeder 750 g suiker 450 g boter (geklaard) 150 g griesmeel kruidnagel 250 g honing (vloeibaar) 5 dl water 2 citroenschillen sap van 1 citroen
Meng walnoten (licht geroosterd, dan verkruimelt), kaneelpoeder en 250 g fijne tafelsuiker in een kom en zet apart.
Smelt de helft van de geklaarde boter in een pan en voeg het griesmeel toe.
Roer goed door, maar laat het niet kleuren.
Laat het geheel afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een bakvorm van 30 x 15 x 5 cm in.
Leg er 10 vellen filodeeg in, bestrijk elk vel met boter en steeds met griesmeel (in totaal de helft).
Gebruik vooral veel boter! (Wanneer u het filodeeg zelf bereidt, verdubbel dan de hoeveelheden en voeg een theelepel gedroogde gist aan het deeg toe.
Verdeel het deeg in 32 stukken en rol elk stuk uit.)
Voeg een laag toe met de helft van het walnoten-kaneelpoedermengsel.
Leg hier opnieuw tien vellen filodeeg op en bestrijk deze zoals hiervoor met boter en griesmeel.
Vervolg met een laag van de resterende walnoten-mix.
Besluit met de vellen filodeeg en gebruik even veel boter als eerst.
Snijd met een scherp mes de bovenkant van de baklava in.
Decoreer elke portie met een kruidnagel.
Besprenkel de baklava met water en zet 30 minuten in de oven.
Draai de oventemperatuur lager tot 140°C en bak de baklava nog eens 2 tot 2,5 uur.
De bovenkant moet goudkleurig blijven (en niet donkerbruin worden).
Haal de baklava uit de oven en laat afkoelen.
Doe alle ingrediënten voor de siroop (de tijmhoning, 500 g suiker, het water en de fijngeraspte citroenschil), zonder het citroensap, in een pan en breng aan de kook.
Voeg het citroensap toe als de siroop aan een lepel blijft kleven en giet de hete siroop over de afgekoelde baklava.
Laat het een nacht rusten en geniet de volgende dag van dit lekkers!