Ename taartxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Kaas: Ename
Ingrediënten
Een deeg van 250 g bloem
125 g boter
een kop water
zout en peper
Een vulling met:
5 sneetjes gerookt spek
2 sneden gekookte hesp
100 g champignons
200 g Ename kaas
6 eieren
Peper
5 cl room
Bereiding:
Deeg maken door de boter met de gezeefde bloem, het water en een ei flink te mengen.
Op smaak brengen.
Het deeg in de vooraf ingeboterde bakvorm (diameter +/- 20 cm) gelijkmatig aanbrengen. Spek en hesp in kleine stukjes snijden, champignons in schijfjes, Ename kaas raspen.
De eieren opkloppen met snuifje peper.
Spek, hesp, champignons en Ename kaas eronder roeren, flink kloppen en tenslotte de room toevoegen.
Dit mengsel in de met deeg belegde bakvorm gieten en zowat 30 à 35 minuten in matig verwarmde oven plaatsen.
Lekker warm opdienen als stevig voorgerecht of lunch.
|