Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
De aardappelen gaarkoken in de schil en laten afkoelen.
De aardappelen en de appelen schillen en in kleine blokjes snijden.
Besprenkelen met citroensap tegen het verkleuren.
De haringfilets in dunne plakjes of in vierkantjes snijden.
De blokjes aardappel, appel en haring mengen met de mayonaise en deze salade op smaak brengen met peper en zout.
De rode bietjes in dunne plakjes snijden.
De plakjes rode biet in waaiervorm op een schaaltje schikken, daarop de salade leggen en garneren met takjes dille.
Champignon-tomatentaart
Ingrediënten voor 4 personen
265 g bloem (tarwebloem) 10 g gist 1.5 dl melk (halfvol) 75 g boter (bakboter) zout 500 g champignons 4 tomaten 1 paprika (groen) 1 paprika (rood) 1 ui 1 dl groentebouillon peper 20 g paneermeel 50 g kaas
Een gistdeeg maken.
Hiervoor de gist oplossen in een beetje lauwe melk.
Een kuiltje maken in 250g bloem en de gist hierin gieten.
Bedekken met bloem en een snuifje zout toevoegen.
1/3 van de boter in klontjes verdelen en alles kneden tot het deeg makkelijk loskomt van het werkblad.
Tot een bal rollen en afgedekt laten rusten.
De tomaten pellen en in stukjes verdelen.
De paprika's schoonmaken en in reepjes snijden.
De ui fijnhakken en aanfruiten in boter.
Tomaten en paprika toevoegen en laten meestoven.
Blussen met de bouillon, kruiden met zout en peper en gedurende 20 minuten laten sudderen.
De champignons reinigen en ze in schijfjes snijden.
Bij het tomaten-paprikamengsel voegen 5 minuten voor het einde van de stooftijd.
De rest van de bloem losroeren in een beetje bouillon en er het kookvocht mee binden.
Het deeg uitrollen en er een beboterde taartvorm van 28 centimeter doorsnee mee bekleden. Het deeg doorprikken met een vork en de bodem even laten rijzen.
Een laagje paneermeel over het deeg uitstrooien en er de groentevulling over verdelen.
Bestrooien met geraspte kaas en gedurende 40 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Deeg maken door de boter met de gezeefde bloem, het water en een ei flink te mengen.
Op smaak brengen.
Het deeg in de vooraf ingeboterde bakvorm (diameter +/- 20 cm) gelijkmatig aanbrengen. Spek en hesp in kleine stukjes snijden, champignons in schijfjes, Ename kaas raspen.
De eieren opkloppen met snuifje peper.
Spek, hesp, champignons en Ename kaas eronder roeren, flink kloppen en tenslotte de room toevoegen.
Dit mengsel in de met deeg belegde bakvorm gieten en zowat 30 à 35 minuten in matig verwarmde oven plaatsen.
Lekker warm opdienen als stevig voorgerecht of lunch.
500 g aardbeien 1 limoen 50 g suiker 1 zakje vanillesuiker 2.5 dl room 100 g bitterkoekjes (macarons)
De aardbeien wassen en pas daarna de kroontjes verwijderen. De limoen schoonboenen en de schil raspen. Vervolgens uitpersen.
Op een laag pitje onder deksel de aardbeien met het limoensap en de suiker 10 minuten laten stoven, in een kommetje scheppen en een uur laten opstijven in de koelkast.
De room stijfkloppen met de vanillesuiker en mengen met de geraspte limoenschil.
De room door de koude aardbeienmoes spatelen en in kommetjes scheppen.
Opnieuw laten opstijven in de koelkast en vlak voor het serveren met bitterkoekjes en een aardbei garneren.