Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Ik heb mij weer goed geamuseerd. Ik heb een mooi plek gevonden om mijn verenpak mooi op te poetsen. Weet je waar? Bovenop papa Ronny zijn hoofd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik veel meer pluimen heb dan dat er haren op papa Ronny zijn hoofd staan. Als dat zo verder gaat dan heb ik later nog een leuke glijbaan. Voor wie nog geen zin heeft om te gaan slapen nog veel plezier gewenst en voor de andere een goede nachtrust. Tot morgen.
Het was druk deze namiddag. Er was een man met diepvriesproducten bracht bij ons. Mijn kooi is ook weer mooi gepoetst. Zoals gewoonlijk ondertussen een lekkere douce en voor mijn maaltijd werd ook gezorgd. Dennis was de hele dag thuis omdat het studiedag was voor de leerkrachten van zijn school. Dennis mocht dan wat boodschappen gaan doen. Hij is nu druk bezig met zijn nieuw spelletje voor playstation 2. Het is iets van Dragonball-Z. Ik hou mij daar natuurlijk niet mee bezig. Ik ga na het avondeten weer lekker kunnen rondvliegen. Zo, tot straks maar weer.
Bereiding 1. Pel en snipper de uien en de knoflook.
Schil de gember en hak hem fijn.
Maak de peultjes en de champignons schoon.
Snijd de champignons in plakjes.
Boen de limoen schoon onder stromend water, rasp de groene schil er dun af en pers de vrucht uit.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes.
2. Verhit de olie in een wok en roerbak de uien 3 minuten met de knoflook en de gemberwortel.
3. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend bruin.
4. Bak de peultjes 3 minuten mee en voeg de champignons toe.
Bak alles nog 1 minuut op een hoog vuur.
5. Voeg 2½ dl water, het bouillontablet, het limoensap en de vissaus toe en breng alles aan de kook.
Laat de peultjes op een laag vuur beetgaar koken.
6. Roer de bosui en de limoenrasp erdoor.
7. Bind het vocht met de met water losgeroerde maïzena.
Lekker met pandanrijst.
Bereidingswijze roerbakken
Kleine stukjes vlees kunnen heel gemakkelijk en snel worden bereid in een wadjan (uit Indonesië) of in een wok (uit China). Dit is een wijde pan met een ronde bodem (meestal gemaakt van plaatstaal of gietijzer of met een anti-aanbaklaag). Door de vorm van de pan is minder vet bij de bereiding nodig.
Laat boter of olie op temperatuur komen in de wadjan of wok en schroei het vlees op hoog vuur snel dicht, zodat opname van overtollig vet wordt voorkomen.
Beweeg het vlees voortdurend met een spatel heen en weer zodat het geen kans krijgt aan te bakken.
Het is lekker om net voor het opdienen nog een scheutje ketjap of sojasaus toe te voegen voor een extra pittige smaak.
Bijzonderheden Varkensvleesreepjes kunnen goed worden bereid in wok of wadjan.
Smaakidee U kunt zelf shoarma maken van varkensvleesreepjes door shoarmakruiden en reepjes verse rode en groene paprika toe te voegen.
Wist u dat... Varkensvlees lang niet zo vet is als vaak wordt gedacht? Varkensvleesreepjes behoren tot de magere vleessoorten.
Petrus, gefrustreerd doordat hij nogal eens wat hemelaars alsnog de lange reis naar beneden moet aanzeggen, stelt Lucifer voor om een brug te bouwen tussen de hemel en de hel, zodat de reis vlotter verloopt en om ook wat aan de files te doen.
Zo wordt afgesproken.
Petrus en Lucifer spreken af om ieder te beginnen met de bruggenbouw en iedere maand werkoverleg te hebben, voor het eerst bij Petrus.
Na een maand het eerste werkoverleg.
Lucifer: Nou, het gaat erg goed en voortvarend, iedereen is vurig aan het werk, het bruggenhoofd is al af en de eerste brugdelen naar boven liggen er al.
Maar Petrus, hier bij jou zie ik nog niet veel , hoe zit dat?
Petrus, teleurgesteld, zegt: Ja, Lucifer, ik ben direct in actie gekomen, ik heb hier overal gezocht, maar ik kan hier geen aannemer vinden .
4 eieren 0.4 dl melk (halfvol) peper zout 100 g boter (bakboter) 200 g Noordzeegarnalen (gepeld) 200 g oesterzwammen
De eieren klutsen met melk, peper en zout.
De oesterzwammen afborstelen en in kleine stukjes snijden.
De oesterzwammen samen met de garnalen kort aanfruiten in de hete boter en overgieten met de eierstruif.
Bakken tot een sappige omelet en de pan geregeld heen en weer schuiven om aanbakken te voorkomen.
Op een warm bord laten glijden en serveren.
Witte bonen in tomatensaus
Ingrediënten voor 4 personen
250 g witte bonen (gedroogd) 15 dl water 2 takjes bonenkruid 4 sneetjes spek (gezouten) 1 ui 2 cl olijfolie (extra vierge) 10 g bloem (tarwebloem) 70 g tomatenpuree peper zout 1 eetlepel marjolein (fijngehakt) 0.2 dl room
De bonen wassen en de avond van tevoren in de week zetten in zoveel water dat ze onderstaan.
De bonen 's anderendaags met het weekwater, een snuifje zout en het bonenkruid aan de kook brengen.
Met het deksel op de pan een uur laten koken.
Afgieten en het kookvocht opvangen.
De bonen overscheppen in een warme schotel.
Het spek en de ui in kleine blokjes snijden en aanfruiten in de olie.
Bestuiven met bloem en nog even op het vuur laten.
Al roerend een kwart van het kookvocht van de bonen toevoegen.
De saus afwerken met de tomatenpuree, peper, zout en marjolein.
Onder af en toe roeren de saus nog vijf minuten zachtjes laten koken.
Tenslotte de room toevoegen en het geheel over de bonen gieten.
Serveren met gekookte aardappelen en gehakt.
Kippenkoekjes
Ingrediënten voor 4 personen
12 eierdooiers 1.2 dl water 180 g suiker 180 g amandelpoeder 300 g broodkruim kaneelpoeder 100 g bloem (tarwebloem) 75 g boter (roomboter) 25 g boter (bakboter)
De suiker en het water tot een stroopje koken.
Laten afkoelen.
Ondertussen de eierdooiers kloppen en er met een fijn straaltje het stroopje bijgieten.
Vervolgens het amandelpoeder, het broodkruim, de bloem, de boter en de kaneel toevoegen.
1 uur laten opstijven in de koelkast.
Boter smelten en met een kwast de bakplaat insmeren.
Met mooie vormpjes 20 tot 22 koekjes uit het deeg steken en die gedurende 30 minuten in een oven van 190 graden goudbruin bakken.
Wat zijn we weer laat he. Er is wel al het een en ander gedaan hier. Ik heb mijn ontbijt al gehad alsook de poezen, de hond en de vissen. De melkboer is ook al langs geweest. Zo meteen komt er hier weer het menu van de dag en misschien nog een extra recept. Een mop komt er ook nog en ook een leuke cartoon. En papa Ronny gaat er nog een mooi figuurtje bijplaatsen. Zo, tot straks maar weer.
Ik wens iedereen een prettige avond. Ik ga straks lekker spelen. Papa Ronny amuseert zich aan de pc. Mama Christa doet wat naaiwerk en Dennis kijkt naar een DVD.
Deze voormiddag was er een klein ongelukje. Men was aan het strijken en door een verkeerde beweging viel het strijkijzer op de grond. Even was er paniek maar gelukkig mankeerde er niets aan dat ding. Sterk strijkijzer moet ik zeggen. Dat was het weer even. Graag tot straks.
Hij wandelt met het stamhoofd door het bos, ze proberen met elkaar te praten.
Bij een boom zegt de missionaris: "Boom"
Het stamhoofd begrijpt het en zegt ook aarzelend "boom".
Bij een geurige bloem aan een liaanstengel zegt de missionaris "bloem".het stamhoofd knikt en zegt "bloem".
Ze lopen verder, verschillende dingen een naam gevend, tot ze onder een paar struiken een man en vrouw bezig zien met de voortplanting.
Het stamhoofd reageert opgewonden; de missionaris roept na enig nadenken: "man op fiets". Het stamhoofd grijnst, pakt een pijl en boog en schiet de man dood.
Tegen de missionaris, die als versteend toekijkt, zegt hij: Mijn fiets".