Oesterzwammen op een slabedje
Ingrediënten voor 4 personen
150 g oesterzwammen 2 cl olijfolie (extra vierge) peper kruidenzout 0.5 krop krulandijvie 150 g rode krulsla 2 stronkjes witloof 1 sjalot 6 eetlepels saffloerolie 2 cl azijn 0.5 eetlepel mosterd
Maak een vinaigrette: meng de azijn met de mosterd, peper en het zout.
Voeg al roerend de saffloerolie erbij.
Snipper het sjalotje en voeg het bij de vinaigrette.
Was de andijvie en de rode sla en scheur de blaadjes wat kleiner.
Snij het witloof.
Schik de rauwe groenten op de bordjes.
Overgiet de salade kort voor het serveren met de vinaigrette.
Maak de oesterzwammen schoon.
Verwarm de olijfolie en bak de oesterzwammen enkele minuten op een hoog vuur.
Bestrooi ze met versgemalen peper en zout.
Serveer de warme oesterzwammen op het slabedje.
Bloemkoolflan met tuinbonen
Ingrediënten voor 4 personen
1 bloemkool 400 g tuinbonen 6 dl room 2 eieren 2 eierdooiers 1 tomaat peper zout
De bloemkool gaarkoken, laten uitlekken en pureren.
Enkele roosjes apart houden.
De eieren, de eierdooiers en de helft van de room toevoegen.
Het mengsel verdelen over 4 vuurvaste ingevette potjes en de oven verwarmen op 140 graden.
De flans gedurende 20 minuten au bain-marie in de oven laten bakken, voorzichtig ontvormen en warm houden.
De saus maken.
Hiervoor de boontjes gedurende 5 minuten koken en ze onmiddellijk spoelen met koud water. De vliesjes verwijderen en enkele boontjes apart houden.
De rest van de room aan de kook brengen en de boontjes nog even laten meekoken.
Het mengsel pureren, kruiden met peper en zout en door een fijne zeef wrijven.
Op elk bord een laagje saus gieten en een flan in het midden zetten.
Garneren met wat apart gehouden bloemkoolroosjes, boontjes en wat schijfjes tomaat
Appeldroom
|