Hier ben ik weer met recepten voor vandaag.
Tomaat-garnaalxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />500 g Noordzeegarnalen (ongepeld) 2 tomaten 1 krop sla 0.5 bosje peterselie 2 eetlepels mayonaise
De tomaten laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, voorzichtig pellen en het groene kroontje verwijderen.
Een hoedje van elke tomaat snijden en met een koffielepeltje alle pitjes en al het sap verwijderen. De binnenkant van de tomaten bestrooien met een weinig zout en ze omgekeerd op een rooster laten uitlekken.
De sla wassen, drogen en fijnsnijden.
De garnalen pellen en enkele gepelde garnalen apart houden voor de garnituur.
De tomaten opvullen met de garnalen en het hoedje er weer op plaatsen.
Een bedje van fijngesneden kropsla op koude borden schikken en de gevulde tomaat erop zetten. Garneren met een takje peterselie en enkele garnaaltjes. Mayonaise er apart bij serveren.
Mignongebraad met spinazie in deegkorst
Ingrediënten voor 4 personen
750 g mignongebraad 500 g spinazie 4 tomaten 1 ui 1 takje tijm peper zout nootmuskaat 200 g bladerdeeg 150 g boter (bakboter) 1 eierdooier 40 g boter (roomboter)
Het gebraad dichtschroeien in de hete boter en daarna kruiden met peper en zout. In een goed voorverwarmde oven plaatsen en nog 15 minuten laten bakken op 190 graden.
Uit de braadslee nemen en half laten afkoelen.
De gewassen spinazie blancheren, fijnhakken en laten smelten in een klontje boter. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
De ontdooide bladerdeeg op een met bloem bestrooid werkblad uitrollen tot een plak van ongeveer 40 centimeter diameter.
Het vlees rondom bedekken met spinazie en in bladerdeeg wikkelen. Bestrijken met een losgeklopte eierdooier en 10 minuten laten kleuren in een op 230 graden voorverhitte oven.
De ui fijnhakken. De tomaten onderdompelen in kokend water en vervolgens laten schrikken in koud water. De tomaten pellen, ontpitten en pletten.
De braadjus aan de kook brengen met een takje tijm, de gehakte ui en de geplette tomaten. Kruiden met peper en zout. De tijm verwijderen en pureren met de staafmixer. De saus zeven en opkloppen met een flinke klont roomboter.
Het vlees in plakken snijden en serveren met de saus. Afwerken met een takje tijm.
Kaasje met pompelmoes
Ingrediënten voor 4 personen
200 g brie 4 pompelmoezen (roze) 200 g kaas (zachte met witte korst) 2 eierdooiers 2 dl room peper zout 1 cl citroenjenever
Schil de pompelmoezen en snijd met een scherp mesje zoveel mogelijk de witte vliesjes weg tot aan het vruchtvlees. Verdeel de vruchten in partjes en schik ze in stervorm in individuele vuurvaste schaaltjes.
Snijd voorzichtig de witte korst van de kaas weg en verdeel de kaas in stukken van 5 cm hoog. Leg ze in het midden op de pompelmoessterren.
Klop de eierdooiers op met de room, peper en zout en de drank. Giet dit beslag rondom de kaas over de partjes pompelmoes.
Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven van 220°C en laat 10 minuten gratineren. Bestrooi de kaas net voor het opdienen met peper.
|