Verrassingstomatenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 tomaten 4 eieren 30 g kaas 1 takje tijm 1 takje oregano 80 g Noordzeegarnalen (gepeld) 20 g boter (roomboter) peper zout 4 sneetjes wit brood
Voor dit recept kunnen best mooie grote vleestomaten worden genomen.
Het bovenste kapje van de tomaten snijden en uithollen.
Omkeren op een rooster zodat ze goed kunnen uitlekken en vervolgens binnenin kruiden met peper, zout, tijm en oregano.
De tomatenpulp tot moes fruiten in boter met peper, zout, tijm en oregano.
De uitgelekte tomaten in een beboterde vuurvaste schotel zetten, een beetje kaas op elke bodem strooien, een soeplepel gepelde Noordzeegarnalen toevoegen en er een ei in breken. Een weinig tomatenmoes op het ei scheppen en bestrooien met een beetje kaas.
Het tomatenkapje erop leggen, bestrijken met gesmolten boter en in een op 180 graden voorverwarmde oven 12 tot 15 minuten laten bakken.
De tomaten uit de schotel nemen en op een geroosterd sneetje brood schikken.
Varkenshaasje met broccoli
Ingrediënten voor 4 personen
400 g varkenshaasje 1 eetlepel mosterd peper zout 400 g tomaten in blik 400 g broccoli 4 aardappelen (Rosa) 0.5 cl olijfolie (extra vierge) 1 sjalot 1 teentje knoflook 1 takje rozemarijn
De oven voorverwarmen op 220 graden.
Het varkenshaasje insmeren met mosterd en kruiden met peper en zout.
Op een rooster onder de ovengrill leggen en onderaan in de oven een vuurvast kommetje met water zetten.
Het haasje gedurende 15 minuten braden in de hete oven.
Ondertussen water aan de kook brengen in een kookpan of in een stoomkoker.
De broccoli schoonmaken en de aardappelen grondig wassen.
De ongeschilde aardappelen gedurende 20 minuten stomen boven de hete waterdamp en 2 minuten voor het einde van de gaartijd de broccoliroosjes toevoegen.
De ui en de knoflook fijnhakken en fruiten in hete olijfolie.
De uitgelekte tomaten toevoegen, kruiden met peper, zout en rozemarijn en op een zacht vuur laten verderstoven.
Het vlees eventjes laten rusten op een snijplank en ondertussen de aardappelen pellen.
Het vlees in plakjes snijden en opdienen met broccoli, gepelde aardappelen en tomatensaus.
Wortelcake
Ingrediënten voor 4 personen
4 wortelen 75 g amandelpoeder 75 g hazelnoten (gemalen) 50 g walnoten (gemalen) 7 eieren 300 g suiker zout kaneelpoeder 50 g paneermeel 50 g bloem (tarwebloem) 7 g bakpoeder 10 g boter (bakboter) 20 g poedersuiker 50 g amandelschilfers
De eierdooiers mooi schuimig kloppen met de helft van de suiker, een snuifje zout en een mespuntje kaneelpoeder.
De gemalen noten (amandelnoten, walnoten en hazelnoten) mengen met evenveel geraspte wortelen, het paneermeel, het bakpoeder en de gezeefde bloem.
Alles door de eierdooiers roeren.
De eiwitten tot sneeuw kloppen met de rest van de suiker en zorgvuldig door het deeg spatelen.
In een beboterde springvorm overscheppen en gedurende 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Uit de oven nemen, volledig laten afkoelen en de vorm verwijderen.
Een dagje laten opstijven in de koelkast alvorens aan te snijden.
Bestuiven met poedersuiker en garneren met geroosterde amandelschilfers.
Tip: in plaats van de taart te bestuiven, kan ze ook worden gegarneerd met suikerglazuur. Hiervoor moet 200 gram bloemsuiker in een warmwaterbad worden gemengd met 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels kirsch.
De taart hiermee bestrijken en laten afkoelen.
|