Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    20-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Verrassingstomatenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 tomaten
    4 eieren
    30 g kaas
    1 takje tijm
    1 takje oregano
    80 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    20 g boter (roomboter)
    peper
    zout
    4 sneetjes wit brood

     

    Voor dit recept kunnen best mooie grote vleestomaten worden genomen.

    Het bovenste kapje van de tomaten snijden en uithollen.

    Omkeren op een rooster zodat ze goed kunnen uitlekken en vervolgens binnenin kruiden met peper, zout, tijm en oregano.

    De tomatenpulp tot moes fruiten in boter met peper, zout, tijm en oregano.

    De uitgelekte tomaten in een beboterde vuurvaste schotel zetten, een beetje kaas op elke bodem strooien, een soeplepel gepelde Noordzeegarnalen toevoegen en er een ei in breken. Een weinig tomatenmoes op het ei scheppen en bestrooien met een beetje kaas.

    Het tomatenkapje erop leggen, bestrijken met gesmolten boter en in een op 180 graden voorverwarmde oven 12 tot 15 minuten laten bakken.

    De tomaten uit de schotel nemen en op een geroosterd sneetje brood schikken.

     

     

    Varkenshaasje met broccoli

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g varkenshaasje
    1 eetlepel mosterd
    peper
    zout
    400 g tomaten in blik
    400 g broccoli
    4 aardappelen (Rosa)
    0.5 cl olijfolie (extra vierge)
    1 sjalot
    1 teentje knoflook
    1 takje rozemarijn

     

    De oven voorverwarmen op 220 graden.

    Het varkenshaasje insmeren met mosterd en kruiden met peper en zout.

    Op een rooster onder de ovengrill leggen en onderaan in de oven een vuurvast kommetje met water zetten.

    Het haasje gedurende 15 minuten braden in de hete oven.

    Ondertussen water aan de kook brengen in een kookpan of in een stoomkoker.

    De broccoli schoonmaken en de aardappelen grondig wassen.

    De ongeschilde aardappelen gedurende 20 minuten stomen boven de hete waterdamp en 2 minuten voor het einde van de gaartijd de broccoliroosjes toevoegen.

    De ui en de knoflook fijnhakken en fruiten in hete olijfolie.

    De uitgelekte tomaten toevoegen, kruiden met peper, zout en rozemarijn en op een zacht vuur laten verderstoven.

    Het vlees eventjes laten rusten op een snijplank en ondertussen de aardappelen pellen.

    Het vlees in plakjes snijden en opdienen met broccoli, gepelde aardappelen en tomatensaus.

     

     

    Wortelcake

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 wortelen
    75 g amandelpoeder
    75 g hazelnoten (gemalen)
    50 g walnoten (gemalen)
    7 eieren
    300 g suiker
    zout
    kaneelpoeder
    50 g paneermeel
    50 g bloem (tarwebloem)
    7 g bakpoeder
    10 g boter (bakboter)
    20 g poedersuiker
    50 g amandelschilfers

     

    De eierdooiers mooi schuimig kloppen met de helft van de suiker, een snuifje zout en een mespuntje kaneelpoeder.

    De gemalen noten (amandelnoten, walnoten en hazelnoten) mengen met evenveel geraspte wortelen, het paneermeel, het bakpoeder en de gezeefde bloem.

    Alles door de eierdooiers roeren.

    De eiwitten tot sneeuw kloppen met de rest van de suiker en zorgvuldig door het deeg spatelen.

    In een beboterde springvorm overscheppen en gedurende 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.

    Uit de oven nemen, volledig laten afkoelen en de vorm verwijderen.

    Een dagje laten opstijven in de koelkast alvorens aan te snijden.

    Bestuiven met poedersuiker en garneren met geroosterde amandelschilfers.

     

    Tip: in plaats van de taart te bestuiven, kan ze ook worden gegarneerd met suikerglazuur. Hiervoor moet 200 gram bloemsuiker in een warmwaterbad worden gemengd met 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels kirsch.

    De taart hiermee bestrijken en laten afkoelen.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!