Gebakken nieuwe aardappelen met sjalotjes en hamxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten:
750 g nieuwe aardappelen
4 eetlepels boter of margarine
4 eetlepels zonnebloemolie
2 à 3 sjalotjes
100 g achterham
zout
Bereiding:
De aardappelen schoonboenen en ze, in de schil, in weinig water in ± 15 minuten gaarkoken. Ze uit de pan nemen en pellen zolang ze nog warm zijn. De aardappelen in partjes snijden.
De sjalotjes fijnsnipperen.
De ham in reepjes snijden.
De boter of margarine verhitten en de sjalotjes hierin lichtgeel fruiten, ze daarna uit de pan nemen. De aardappelpartjes in het bakvet rondom bruin bakken.
De hamreepjes de laatste 2 minuten meebakken, de sjalotjes weer toevoegen, goed doorwarmen en het geheel uit laten lekken op keukenpapier.
Op smaak brengen met zout.
|