Kippenvleugels met bessengeleixml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
16 kippenvleugels peper zout 0.5 eetlepel dragon (fijngehakt) 50 g boter (bakboter) 4 eetlepels bessenconfituur 1 eetlepel mierikswortel (geraspt) 10 g suiker 0.5 dl room
De topjes van de vleugels snijden en apart houden voor een bouillon.
De rest van de vleugeltjes kruiden met peper, zout en dragon.
In 15 tot 20 minuten goudbruin laten bakken in de hete boter.
Uit de pan nemen, laten uitlekken en warm houden.
Voor de dipsaus de bessengelei mengen met de geraspte mierikswortel, de suiker, de room en een snuifje zout.
Een beetje saus in het midden van de bordjes leggen en enkele vleugeltjes eromheen schikken.
Tagliatelle met ham en 3 kazen
Ingrediënten voor 4 personen
300 g tagliatelle 150 g Château d'Arville 150 g paterskaas 150 g Maredretkaas 300 g ham 2 dl room 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) peper zout nootmuskaat
De tagliatelle beetgaar koken.
Ondertussen de dikke plak ham in dobbelsteentjes snijden, de kazen ontkorsten en fijnmalen.
De room op een zacht vuur in een pan opwarmen en er met een houten lepel de kaas in roeren. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
De gekookte tagliatelle spoelen onder de koude kraan, laten uitlekken en opnieuw in de pot gieten samen met de kaassaus en de ham.
Even op een heel zacht vuur opwarmen en goed blijven roeren.
In porties over de borden verdelen, bestrooien met fijngehakte peterselie en goed warm opdienen.
Cake met citroenmelisse
Ingrediënten voor 4 personen
200 g boter (roomboter) 200 g suiker 200 g bloem (zelfrijzend) 4 eieren 3 eetlepels citroensap 2 eetlepels citroenmelisse (fijngehakt)
Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur en meng ze met de suiker.
Roer er één voor één de hele eieren door en voeg het citroensap toe.
Voeg voorzichtig de bloem toe en roer het geheel tot een soepel deeg.
Meng tenslotte de fijngehakte citroenmelisse door het beslag.
Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk ondertussen een cakevorm met boter en bloem. Schep het deeg in de vorm en laat 45 minuten bakken in de oven.
Haal de cake uit de vorm en laat omgekeerd op een rooster afkoelen.
|