Gegrild Varkenshaasje met fijne boontjes & coulis van doperwtjes
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 2 personen:
1 varkenshaasje van ongeveer 400 gr 150g fijne boontjes 100 g doperwtjes, diepvries 50g rode bonen ½ liter kippenbouillon (blokje) Provençaalse kruiden 1 sjalotje, fijngesnipperd boter zwarte peper uit de molen & zout
Zet de rode bonen één nacht van tevoren in ruim koud water.
Kook ze (in het weekwater) in anderhalf uur beetgaar, giet af en hou opzij. Kook de boontjes al denté met wat Provençaalse kruiden, spoel onder ijskoud stromend water, hou opzij. Kook de doperwtjes ongeveer 20 minuten in de kippenbouillon, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en een weinig zout.
Laat verder inkoken tot een mooie diepgroene coulis. Snijd het varkenshaasje in stukken van 3 cm, kruid met royaal zwarte peper en wat zout en grill ze 2 minuten aan elke kant.
Laat ze tenslotte nog 10 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180°. Warm de rode bonen en fijne boontjes terug op in een klontje boter waar een sjalotje in aangestoofd is. Schep eerst de bonen/boontjes op grote borden en schik er de stukken varkenshaasje naast, lepel er tenslotte wat doperwtencoulis rond. Lekker met gestoomde en afgebakken aardappelen.
|