Zite uit Caserta (Campanië) naar een recept van Antonio Carluccioxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 6 personen:
750g zite, of andere dikke pasta (filei) 200g zachte Italiaanse salami, mag ook chorizo 500g gemengd gehakt varkens/kalfs broodkruim (van 2 sneden oud brood) 1 glas droge witte wijn 200g vers geraspte parmezaanse kaas 1 dikke rode ui, fijngesnipperd 3 eieren zwarte peper uit de molen, nootmuskaat & wat zout
tomatenpulp: 1 kg vleestomaten
3 stengels selder
1 bosje basilicum teentje knoflook
1 kleine rode ui
snuifje oregano en wat tabasco
Doe alle ingrediënten voor de tomatenpulp in de blender of mixer en maal ze tot een dikke brij, hou opzij.
Snijd de salami in de lengte middendoor en vervolgens in dunne reepjes.
Bak deze, samen met het gehakt aan in olijfolie, plet hierbij het gehakt tot het helemaal los is. Strooi er de ui over, kruid met wat nootmuskaat en laat even meestoven tot de ui glazig is. Blus met de witte wijn en laat deze volledig inkoken.
Voeg nu de tomatenpulp toe en breng al roerend aan de kook, zet het vuur laag ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen, roer af en toe goed om.
Kook de pasta half gaar en spoel onder ruim koud stromend water.
Kluts de eieren en maal het broodkruim fijn.
Laat de tomatenpulp even afkoelen en roer de eieren, broodkruim en de helft van de kaas erdoor, ook de pasta mag nu bij dit tomaten mengsel.
Schep alles in een ruime ovenschaal, strooi de rest van de kaas erover en laat nog 30 minuten garen in de oven op 180°.
|