Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    24-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Zeepalingsoepxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g hondshaai (zeepaling)
    10 dl visfumet
    1 venkelknol
    1 courgette
    3 wortelen
    100 g zuring
    50 g boter (bakboter)
    1 eierdooier
    1 dl room
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    15 g kervel

     

    De zeepaling fileren en hem in dikke plakken snijden.

    De filets gaar pocheren in visfumet.

    De zeepaling apart warm houden.

    Een brunoise maken van venkel, courgette en wortelen, en lichtjes aanstoven in boter.

    Laten uitzweten en de visfumet erbij gieten.

    Apart wat zurkel laten blancheren, fijnhakken en bij de soep voegen.

    Het geheel een vijftal minuutjes laten koken.

    Erop letten dat de groentjes beetgaar blijven.

    De soep op kruiding controleren, afwerken met een binding van eierdooier en room.

    Wat plakjes zeepaling in een diep bord leggen, er de soep bijdoen.

    Afwerken met gehakte peterselie en kervelpluksels.

     

     

    Filets mignons naar kasteeltrant

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g biefstuk (Meritus)
    500 g aardappelen (krielaardappelen)
    2 cl arachideolie
    6 artisjokbodems (gesteriliseerd)
    2 tomaten
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    50 g boter (bakboter)
    1 dl wijn (wit/droog)
    0.5 dl kalfsfond
    peper
    zout

     

    De aardappeltjes schrapen onder stromend water en ze 3 minuten koken in gezouten water. Laten uitlekken.

    Met de olie in een bakblik leggen en gedurende 15 tot 20 minuten laten braden in een op 220 graden voorverwarmde oven.

    Intussen de artisjokbodems spoelen en laten uitlekken.

    Elke bodem in 8 punten snijden.

    De tomaten in kokend water dompelen om de velletjes gemakkelijk te kunnen verwijderen.

    In vieren snijden en de zaadjes verwijderen.

    Het vruchtvlees in blokjes van 1 centimeter snijden.

    Het bieslook wassen en fijnsnipperen.

    Het vlees in kleine biefstukjes verdelen van 75 gram elk.

    De boter in de pan verhitten en de biefstukjes 1 tot 2 minuten aan elke kant bakken.

    Kruiden met zout en peper en warm houden tussen 2 diepe borden.

    De artisjokbodems opwarmen in de braadjus.

    De pan deglaceren met de witte wijn.

    Tot de helft indampen en het kalfsfond toevoegen.

    Nog 1 minuut laten sudderen.

    De tomaatblokjes over de saus verdelen.

    Niet meer laten koken.

    Op elk bord 2 biefstukjes schikken en garneren met de saus.

    Het bieslook over de krielaardappelen strooien en serveren in een diepe schaal.

     

     

    Honingéclairs

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    40 g boter (roomboter)
    50 g boter (bakboter)
    zout
    eetlepel honing (vloeibaar)
    125 g bloem (roggebloem)
    4 eieren
    0.5 liter abrikozenijs
    2 dl room

     

    Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Vet de bakplaat in.

    Kook het water zachtjes samen met de boter, de honing en het zout.

    Zeef de bloem en voeg in een keer toe.

    Roer 2 minuten goed door.

    Laat het deeg in een kom 5 minuten afkoelen.

    Klop de eieren er één voor één door tot een glanzend en stevig deeg.

    Doe het deeg in een spuitzak (3 cm doorsnede, zonder mondstuk) en spuit op de bakplaat 1 streep per persoon (4 cm lang).

    Bak goudbruin in de oven: 10 minuten op 220°C, 25 minuten op 175°C (open de oven tussentijds niet).

    Doe de oven uit en zet 10 minuten half open.

    Neem de éclairs eruit, laat afkoelen, snij ze in de lengte voor 3/4 open en hol uit.

    Vul vlak voor het opdienen met een lepel ijs.

    Serveer de éclairs met een bolletje ijs en toefjes slagroom.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!