Gehaktballetjes uit Denemarkenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1/4 liter Bulgaarse yoghurt op kamertemperatuur 400 gram rundergehakt 1 ei 2 sneetjes witbrood zonder korst 3 eetlepels melk zout, peper 3 eetlepels fijngehakte dille 1 sjalotje 2 eetlepels boter 1 laurierblad 1 dl vleesbouillon 1 eetlepel maïzena 1 theelepel suiker 1 eetlepel citroensap
Brood weken in de melk.
Sjalotje pellen en heel fijn snipperen.
Gehakt aanmaken met ei, gesnipperde sjalot, geweekte witbrood, zout, peper en 2 eetlepels dille. Vorm hiervan ± 8 kleine gehaktballetjes.
Verhit de boter en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
Blus af met de vleesbouillon.
Voeg het laurierblad toe en laat de gehaktballetjes op een lage warmtebron in ± 10 minuten gaar sudderen.
Roer de maïzena glad met de yoghurt en schenk dit al roerende bij de gehaktballetjes.
Blijf roeren tot de saus gebonden is.
Voeg de rest van de dille, het citroensap en de suiker bij de saus en breng de saus eventueel nog op smaak met peper en zout.
|