Gekruide riblappenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor de marinade 2 blaadjes laurier 1 eetlepel mosterd 2 eetlepels azijn 2 eetlepels zonnebloemolie snufje cayennepeper 1 theelepel tijm 2 theelepels bruine suiker 1 ui 2 kruidnagels 1 teentje knoflook
Verder 600 gram riblappen bloem zout 75 gram boter 2 glazen heet water of een restje rode wijn (is nog lekkerder)
Roer een dun papje van alle ingrediënten genoemd onder de marinade.
Leg de riblappen in de marinade en laat ze zeker 6 uur marineren.
Keer het vlees van tijd tot tijd. Haal het vlees na die tijd uit de marinade (bewaren!!) en laat het goed uitlekken.
Droog het vlees en bestuif het met zout en bloem.
Verhit de boter en braad het vlees snel aan beide zijden bruin.
Voeg de marinade toe en 2 glazen heet water of een restje hete rode wijn.
Leg een deksel op de pan en laat het vlees ± 3 uur zachtjes sudderen, wel af en toe keren. Heerlijk met rode kool en aardappelpuree.
|